promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Harmadik elődöntőjét is elvesztette a Manchester United, El-döntős a Sevilla – videó
Borítókép:  Sergio Reguilon (jobbra) együtt örül a Sevilla második gólját szerző Luuk De Jonggal. Forrás: AFP/Ina Fassbender.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A spanyol Sevilla hátrányból felállva fordította meg az Európa-liga-elődöntőjét az angol Manchester United ellen, és 2-1-es sikerével döntőbe jutott a második számú európai kupasorozatban.

Bár egészen jó formában várhatta a Sevilla elleni El-elődöntőt a Manchester United, azért az angol játékosok fejében szöget üthetett az a gondolat, hogy ebben a szezonban már két elődöntőt (angol Ligakupa, FA-kupa) játszottak, és mind a kettőt elvesztették. Tovább növelhette aggodalmukat az a tény, hogy amikor utoljára találkoztak a sevillai gárdával (2017-2018-as BL-nyolcaddöntő), akkor két meccs alapján búcsúzni kényszerültek.

Amiből viszont mentális energiát nyerhettek az az volt, hogy az utóbbi négy alkalommal, amikor BL- vagy El-elődöntőben szerepeltek, akkor döntőt is játszhattak az aktuális sorozatban.

Ennek megfelelően már a 7. percben megszerezte a vezetést az angol csapat. Ehhez természetesen kellett a spanyolok segítsége is, hiszen Marcus Rashford már előtte a labdát (és a kapus védett), amikor a sevillai védő megrúgta a játékost. A büntetőt magabiztosan értékesítette a portugál Bruno Fernandes. 

Róla érdemes megjegyezni, hogy februárban érkezett Manchesterbe, és azóta csak Robert Lewandowski (28) és Lionel Messi (27) szerzett nála több találatot. Fernandes ezzel az értékesített tizenegyessel már 20 gólt rúgott a Vörös Ördögök színeiben.

Hadakoztak egymással a felek, ám elég volt egy kis elcsúszás, és Suso révén a 27. percben egyenlített a Sevilla. Az első félidő alapján kijelenthetjük, hogy reális volt a döntetlen, mert bár a spanyolok birtokolták többet a labdát, a MU lehetőségei ígéretesebbek voltak.

A második játékrész elején több rohamot is indítottak az angolok, ám Bono eszén egyszerűen nem lehetett túljárni (úgy tűnik, hogy a manchesteri csapat ellen az aktuális ellenfél kapusa élete formájában véd).

Ahogy ilyenkor lenni szokott, ami az egyik oldalon nem megy be, az a másikon igen:

bár ennél nagyobb védekezési hibát nem igazán lehet elképzelni, hiszen a 78. percben négy United-védő nem tudta megakadályozni azt, hogy két sevillai labdarúgó összjátéka után Luuk de Jong az angolok kapujába fejeljen.

Nem volt véletlen, hogy Fernandes össze is veszett csapattársaival, és bár volt még hátra a hosszabbítással együtt majd húsz perc, a Sevilla önfeláldozva kibekkelte az angol támadásokat.

A spanyolok pedig várhatják az Internazionale–Sahtar Donyeck összecsapás győztesét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás