Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

DVTK-siker és egy furcsa rekord a Borsod megyei rangadón – videók

DVTK-siker és egy furcsa rekord a Borsod megyei rangadón – videók

Sport & Szabadidő

DVTK-siker és egy furcsa rekord a Borsod megyei rangadón – videók

Sport & Szabadidő

Promotions via MTI 19:19

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 1. fordulójának harmadik játéknapján lejátszott találkozó legfontosabb történéseit.

Augusztus idusa előtt egy nappal elindult az OTP Bank liga 2019-2020-as szezonja. Az első találkozót a bajnoki címvédő Ferencváros és a frissen feljutott, NB II-es bajnok, MTK játszotta. Másnap pályára lépett a Paks, az Újpest, a Zalaegerszeg és a MOL Fehérvár is.

Vasárnapra két mérkőzést írt ki a szövetség, ám a nap folyamán eldőlt, hogy csak a Borsod megyei derbit rendezik meg. Ugyanis a Puskás Akadémia FC keretében koronavírusos esetet regisztráltak, ezért a csapat Budapest Honvéd FC elleni mérkőzését a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elhalasztotta. 

A felcsúti találkozót az OTP Bank Liga első fordulójának keretében vasárnap 19 órától játszották volna, ám – az MLSZ honlapjának közleménye szerint – csak akkor kerül rá sor, amikor biztonságosan meg lehet rendezni.

A Puskás FC Kft. egyoldalú halasztási kérelme után az új időpontot az MLSZ versenybizottsága tűzi majd ki. Idővel az is kiderült, hogy a felcsúti csapatból nem egy, hanem több játékos tesztje is pozitív lett.

A Puskás Akadémia következő mérkőzését szombaton játssza, a bajnokságban a Kisvárdát fogadja, majd a legutóbbi kiírás bronzérmese 27-én az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában a svéd Hammarbyhoz látogat. Az El-ben rendhagyó módon ezúttal egy mérkőzésen dőlnek el a párharcok, zárt kapuk mögött – olvasható az MLSZ honlapján.

Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC

Nagyon lendületesen kezdett a Diósgyőr, amely Iszlai értékesített büntetőjével korán vezetést szerzett, majd egy gyors ellentámadás végén megduplázta előnyét.

Hegedűs labdaszerzése után saját 16-osáról ugratta ki Drazicot, a nyáron igazolt csatár pedig a kiharcolt 11-est követően gólt is szerzett.

A piros-fehérek akár el is dönthették volna a találkozót, azonban a kihasználatlanul maradt ígéretes támadások megbosszulták magukat, mivel egy rövid felszabadítást Berecz használt ki – a csatár egy lövőcsellel három védőt is becsapott –, a szépítés pedig teljesen megváltoztatta a játék képét.

A bekapott gólra Grozav egy jó lövéssel válaszolt, de onnantól a vendégek akarata érvényesült, viszont egyenlíteniük nem sikerült.

Fordulás után is a Mezőkövesd futballozott fölényben, kifejezetten veszélyes akciókat is vezetett, azonban csak lesgólig jutott. A játékrész derekától kevésbé volt veszélyes a matyóföldi együttes, de a játék így is változatos és lendületes maradt. A hajrában is folyamatosan próbálkozott a Mezőkövesd, voltak ígéretes támadásai és egyéni akciói is, azonban a gólszerzés és így a pontmentés is elmaradt, sőt, a meccs védését a vendég kapus, Szappanos mutatta be a rendes játékidő utolsó percében.

A lefújás előtt ugyan a diósgyőri Ivanovski kiállíttatta magát – tíz másodperc alatt kapott két sárgát a labda elrúgásáért és reklamálásért –, de ennek már nem volt befolyása a mérkőzés alakulására.

Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (2-1)

Borítókép: harc a labdáért. Forrás: Facebook/Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület.