promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Ferencváros nem bírt az NB II bajnokával az elsőosztály nyitáján – videó
Borítókép:  Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa gólt kap a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott MTK Budapest–Ferencvárosi TC mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2020. augusztus 14-én. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A címvédő Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott az újonc MTK Budapest otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es idényének pénteki nyitómérkőzésén.

Közel telt háznyi, mintegy 4500 néző volt kíváncsi az idénynyitóra, amelynek első negyedórájában mindkét csapat előtt adódtak gólhelyzetek, a kapusoknak többször is bravúrt kellett bemutatniuk.

A Ferencváros sok labdát adott el saját térfelén, a hazaiak jó teljesítményt nyújtottak, bátran és agresszívan játszottak, szervezett futballjuk pedig a 37. percben a vezetést is meghozta: Ramos beadása után Gera Dániel becsúszva rúgta kilenc méterről Dibusz kapujába a labdát.

A fordulás után is az MTK volt a kezdeményezőbb, de a jól játszó Nguen szép egyéni megmozdulása után egyenlített a Ferencváros.

Ezt követően kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, az utolsó percekig egyik csapat sem tudott nagy gólhelyzetet kialakítani, az FTC ekkor Nguen révén megnyerhette volna a találkozót, a támadó azonban 15 méterről az üres kapu mellé lőtt.

Ez volt a két csapat 216. egymás elleni összecsapása az élvonalban, 89 ferencvárosi és 78 MTK-siker mellett 49. alkalommal született döntetlen.

A kék-fehérek sorozatban négy elveszített örökrangadó után szereztek pontot ismét fővárosi riválisukkal szemben.

A Ferencváros szerda este a svéd Djurgarden ellen folytatja szereplését, még pedig a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, a Groupama Arénában, zárt kapuk mögött – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás