promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magányos Messi, Coutinho-ügy, elnökségi ülés – az összeomlás utáni nap Barcelonában
Borítókép:  Lionel Messi elhagyja a lisszaboni szállodát. Forrás: AFP/Lluis Gene.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi történt a tragikus Bayern München elleni BL-meccs óta a Barcelona háza táján.

Örökké emlékezni fognak a katalán (és a bajor) drukkerek 2020. augusztus 14-ére, ugyanis ekkor igázta le a Bayern München a Barcelonát a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében.

Ez egy olyan végeredmény, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül, és a számmisztikusok örülhetnek, mert segítségül hívtuk az Opta rendszerét:

  • hatvankilenc év után kapott ki hat góllal a Barcelona labdarúgócsapata,
  • legutóbb a városi rivális Espanyol volt arra képes, hogy 6-0-s verést mérjen a katalánokra, mégpedig 1951 áprilisában,
  • a gránátvörös-kékek kapuját nyolcszor 1946-ban a Sevilla tudta bevenni legutóbb, azon a kupatalálkozón 8-0-s végeredmény született,
  • a Bayern első csapatként szerzett nyolc gólt egy mérkőzésen a BL egyenes kieséses szakaszában,
  • a hatodik bajor találatot Robert Lewandowski szerezte, aki 60. alkalommal viselte a Bayern mezét a sorozatban, ezalatt 50-szer volt eredményes. (Ennél kevesebbre csak Cristiano Ronaldónak volt szüksége egy csapatban a félszáz BL-gólhoz, neki ez még a Real Madrid játékosaként 50 meccsen sikerült. A BL-idényben már 14 találatnál járó lengyel csatárnak még van esélye arra, hogy beállítása vagy akár meg is döntse a portugál támadó egy szezonra vonatkozó 17 gólos rekordját.)
  • az idei az első kiírása a legrangosabb európai kupasorozatnak a 2005/06-os idény óta, amikor sem a hatszoros aranylabdás Lionel Messi (FC Barcelona), sem az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo (Juventus) nincs ott együttesével a legjobb négy között,
  • először fordul elő, hogy a BL legjobb négy csapatából háromnak a kispadján honfitársak ülnek: az eddig bejutott együttesekből a Bayernt (Hansi Flick), a Paris Saint-Germaint (Thomas Tuchel) és az RB Leipziget (Julian Nagelsmann) is német szakember irányítja.

A mérkőzés lefújása után, a Barcelona egyik legemblematikusabb játékosa, Gerard Piqué állt a sajtó rendelkezésére. Ő az a játékos, akinek valóban Barca-vér folyik az ereiben, hiszen már nagyapja is a katalán klub elnökhelyettesi posztjáig jutott.

„Szégyenletes és förtelmes mérkőzésen vagyunk túl – pocsék érzés, amit nagyon nehéz elviselni! Egyetlenegy bajnokságban sem lehet így játszani, mindenkinek magába kell szállnia. Ez nem egy véletlen kisiklás, hiszen nem másodszor, nem harmadszor történt már ez meg velünk. Most nem az edzőről és a játékosokról van szó konkrétan, hanem sturkturális változásokra van szüksége a klubnak. Azt hiszem, hogy elértük a mélypontot. Senki sem érinthetetlen! Ha úgy látják, hogy mennem kell, akkor elsőként veszem a kalapom. Vérfrissítésre van szükség”

– mondta a mérkőzés után Piqué, aki egyfajta kampánybeszédet is mondott a mérkőzés után, hiszen köztudomású, hogy egyszer ő akar lenni a Barcelona elnöke.

A klubhoz közel álló katalán sport.es legfrissebb cikkei szinte mind a Barcelonáról szólnak. Ők adtak arról hírt, hogy augusztus 17-ére, hétfőre rendkívüli elnökségi ülést hívott össze a klub elnöke, Josep Maria Bartomeu. A portál szerint ekkor fognak dönteni arról, hogy Quique Setién vezetőedzőtől kirúgják-e vagy sem. Érdekesség, hogy a Barca-elnöke korábban támogatásáról biztosította Setiént, akinek nem felhőtlen a kapcsolata Lionel Messivel. Ez a feszült helyzet pedig a csapatra is hatással van, állítja a portál.

Ám nem csak a Setién-ügy kerül napirendre, hanem szóba fog kerülni Éric Abidal sportigazgató is, akitől vélhetően biztosan búcsút vesznek, emellett állítólag teljesen át fogják alakítani a futballcsapat vezetőségét.

Ha pedig már szóba került Messi:

a katalán klub körüli állapotokat kihasználva az Inter újra megpróbálja megszerezni az argentin világsztárt.

Néhány héttel ezelőtt már felmerült ez a kérdés, és akkor itáliai újságírók arról írtak, hogy az olasz szövetség vezetői is támogatják a milánói csapat tervét, mert így újra egy bajnokságban játszana Messi és Cristiano Ronaldo. Ez a páros pedig jelentős reklámbevételt és médiamegjelenést garantálna az olasz focinak. Csak közben az is nyilvánosságot kapott, hogy Juventus eladná legnagyobb sztárját.

A BL-negyeddöntőn csereként lépett pályára Philippe Coutinho, akit 2018 januárjában 120 millió euróért (bizonyos feltételek teljesülése esetén még 40 milliót kellene fizetni) szerződtetett Liverpoolból a Barca. A szerződés egyik pontja pedig most került a figyelem középpontjába, miszerint,

ha Coutinho az átigazoláson belül számított két idényen belül BL-t nyert, akkor a katalánok 5 millió eurót utalnak a Liverpool számlájára – az nincs leírva, hogy ezt a BL-győzelmet a Barca színeiben kellene elérnie a játékosnak...

A Bayern München 2019 nyarán vette kölcsön a brazil karmestert, aki 36 meccsen 11 góllal és 9 gólpasszal jelentkezett, ám a bajorok nem aktiválták opciós jogukat a játékos megvásárlására. A Bayern eddigi játékát látva, nem csodálkoznánk azon, ha a Barcelona hamarosan szegényebb lenne 5 millió euróval...

A katalán csapat körüli áldatlan állapotokat talán az alábbi, Twitteren keringő kép illusztrálja a legjobban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás