promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Európa-liga: négy közé jutott az Inter és a Manchester United – videók
Borítókép:  az ünneplő Manchester United-játékosok. Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Federico Gambarini.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Semleges helyszíneken, a németországi Düsseldorfban és Kölnben rendezték meg az Európa-liga első két negyeddöntőjét. A koronavírus-járvány miatt az EL ezen szakaszában már csak egy mérkőzés dönt a továbbjutásról.

Mindkét mérkőzést este 21 órakkor kezdődött. A részt vevő felek az olasz Inter és a német Leverkusen, valamint az angol Manchester United és dán FC Köbenhavn voltak.

Eseménytelenül indult az olasz és a német csapat találkozója, ám az első félidő második harmada igazi tűzijátékot hozott:

máskor egy teljes mérkőzésen nem történik esemény, mint ebben a tizenöt percben.

Időrendben:

  • 15. perc: Romelu Lukaku lövését blokkolják, a labda Nicolo Barella elé kerül, aki 16-ról a jobb alsóba csavar,
  • 20. perc: Barella megszerezhetné második gólját, ám az egyik német védő menteni tud,
  • 21. perc: Ashley Young passzol Lukakuhoz, aki lerázza emberét, majd megduplázza az olasz csapat előnyét,
  • 23. perc: Lukaku nagy ziccerben ront,
  • 24. perc: az ellentámadásból a Leverkusen – ha egy kis szerencsével is – szépít, hiszen Kevin Volland passzát a Chelsea-vel hírbe hozott fiatal német, Kai Havertz gólra váltja,
  • 25. perc: Daley Sinkgraven kezezése miatt tizenegyeshez jut az Inter, Lukaku odaáll, hogy elvégezze a büntetőt, ám a VAR miatt a játékvezető visszavonja az ítéletet – a bíró helyes döntést hozott.

A teljes második félidőben nem történt ennyi izgalom, mint ebben a tíz percben. A játékrész elején volt egy pár Inter-helyzet, és a milánóiak a továbbiakban is közelebb álltak a gólszerzéshez, mint a németek. Sőt, az utolsó percben megint tizenegyest kapott az Inter, de a VAR ezt is visszavonatta.

Az Inter egy góllal megverte a Leverkusent, így a Sahtar Donyeck–Basel mérkőzés győztesével vívja az elődöntőt.

A játéknap másik mérkőzésén a Manchester United az FC Köbenhavnnal csapott össze.

A dánok egyáltalán nem ijedtek meg az angoloktól: több nagy lehetőségük is adódott, ám ezekkel nem tudtak élni. A 21. percben büntetőhöz jutott a MU, ám a VAR közbeszólt. Ez a döntés pedig a Vörös Ördögökre volt jó hatással, akik folyamatosan átvették a mérkőzés irányítását. Az első félidő végén már gólt is lőtt a manchesteri csapát, ám a videóbíró ezt a találatot érvénytelenítette.

A második játékrész első tizenöt percét nagyon megnyomta az United: Marcus Rashford és Paul Pogba is nagyon közel járt a vezetés megszerzéséhez. Aztán Mason Greenwood kapufája után Rashford a hálóba pogozta a labdát – a játékvezető sípja azonban megszólalt. Most a VAR-ra sem volt szükség, mert szemmel is jól látható volt, hogy lesről született a találat.

Ha ez nem lett volna elég a dánoknak, akkor Bruno Fernandes tett arról, hogy megfagyjon a vér az északiak ereiben. A portugál játékosnak is sikerült eltalálnia a kapufát – a nézőknek az lehetett az érzésük, hogy csak idő kérdése, de érvényes gólt fog rúgni a MU. Hogy ez nem történt meg a rendes játékidőben, amiatt az FC Köbenhavn kapusa, Karl-Johan Johnsson okolható. A hálóőr a maradék játékidőben bravúrt bravúrra halmozott.

Így következhetett a hosszabbítás. Ez Johnssont nem zavarta, az angolok csatárainak több próbálkozását is hárítani tudta. Azonban egy büntető kifogott rajta: Fernandes lövését nem tudta hárítani. Százhúsz perc játék után hiába lett a dán kapus a mérkőzés legjobbja, az elődöntőbe a Manchester United jutott.

Az angol labdarúgó-bajnokság harmadik helyezettje pedig a Wolverhampton és a Sevilla párharc győztesével küzdhet meg a döntőbe jutásért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás