promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erre nem sokan számítottak: az AC Milan ikonja lett a Juventus vezetőedzője
Borítókép:  Andrea Pirlo. Forrás: NurPhoto via AFP/Matteo Ciambelli
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Néhány órával azután, hogy a Juventus menesztette Maurizio Sarrit, ki is nevezte az Öreg Hölgy új vezetőedzőjét.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, tizenhat órával a BL-kiesést követően a Juventus menesztette Maurizio Sarrit.

Sajtóinformációk szerint Andrea Agnelli, a torinói csapat elnöke Zinediné Zidane-t szerette volna szerződtetni, ám a francia marad a Real Madridnál. Ezek után sokan biztosra vették, hogy Mauricio Pochettino lesz a gárda vezetőedzője, ám az argentin szakember havi egymillió eurót szeretett volna kapni, emiatt pedig gyorsan kútba esett a szerződtetése.

Így pár órával Sarri menesztése után a Juventus bejelentette, hogy Andrea Pirlo irányítja a jövőben Cristiano Ronaldóékat.

A vezetők olyan nevet húztak elő a kalapból, amire nem sokan számítottak annak ellenére, hogy Pirlo már a Juventus alkalmazásában állt. Ugyanis a korábbi kiváló olasz középpályást tíz nappal ezelőtt nevezték ki a Zebrák második csapatának (U23-as) vezetőedzőjének. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az egykori klasszis mennyi időre írt alá a Juventushoz, ahol játékosként 2011-2015 között szerepelt. Ezalatt nyert négy olasz bajnokságot, egy Olasz Kupát, és két olasz Szuperkupát.

Andrea Pirlo az utóbbi két évtized egyik legjobb középpályása volt, aki az olasz válogatottban 116 mérkőzésen 13 gólt rúgott, és 2006-ban világbajnoki címet szerzett. Pályafutása alatt tíz évig szolgálta az AC Milant, akikkelt nyert két bajnoki címet, egy-egy Olasz Kupát és Szperkupát, valamint két Bajnokok Ligáját is. Pirlo ezen kívül megfordult az Internél, a Bresciánál és a Reggianánál is, karrierjét végül az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő New York Citynél fejezte be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás