Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szoboszlait dicsérte az RB Salzburg sportigazgatója

Szoboszlait dicsérte az RB Salzburg sportigazgatója

Sport & Szabadidő

Szoboszlait dicsérte az RB Salzburg sportigazgatója

Sport & Szabadidő

HZS - 2020.08.07. 12:58

A Red Bull Salzburg sportigazgatója, Christoph Freund a Nemzeti Sportnak adott rövid lélegzetvételű interjújában elárulta, szeretnék megtartani a csapat magyar középpályását, Szoboszlai Domikot. A válogatott labdarúgóról Freund elmondta, emberileg is sokat fejlődött.

„Az elmúlt idényben a csapatunk kulcsjátékosaként futballozott, a kényszerszünetet követő időszakban kirobbanó formában játszott. Sokat segíthetne a céljaink elérésében"

– fogalmazott a Red Bull Salzburg sportigazgatója, Christoph Freund a Nemzeti Sportnak adott interjújában Szoboszlai Domikról. A magyar sportnapilapnak Freund elárulta, a magyar válogatott labdarúgó szakmailag és emberileg is sokat fejlődött. Utóbbi tényezőt kicsit bővebben is kifejtette. 

„Megértette, hogyan kell viselkednie a pályán és azon kívül, és arra is ráébredt, ha valóban a legjobb akar lenni, minden nap és minden edzésen tudása legjavát kell nyújtania. Eddig az egyik legtehetségesebb játékosként tekintettünk rá, most már a legkeményebben dolgozó futballistát is benne látjuk. Mondhatjuk, hogy Salzburgban gyerekből férfivá érett" – mondta az Red Bull Salzburg sportigazgatója.

A sportvezetőt sokakkal ellentétben nem lepte meg, hogy Szoboszlai remek formában játszott a koronavírus utáni időszakban. A klubnál ugyanis tudták, mekkora tehetség, potenciál van benne. Így azon se csodálkozik, hogy több neves európai klubbal is szóba hozták a játékost, de a Salzburg egyelőre szeretné megtartani.

„A szünet után megmutatta, milyen teljesítményre képes az osztrák Bundesligában, a következő lépcsőfokot az jelentené, ha a hazai porond mellett a nemzetközi meccseken is így teljesítene. A Salzburggal minden esélye megvan, hogy európai kupameccseken szerepeljen, vagyis a fejlődése garantálva van a klubunknál" – mondta, már a jövőbe tekintve Freund.

Borítókép: FOTOSTAND / WASSMUTH / FOTOSTAND / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP