Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kritikusan nyilatkozott magáról a Barcelona játékosa

Kritikusan nyilatkozott magáról a Barcelona játékosa

Sport & Szabadidő

Kritikusan nyilatkozott magáról a Barcelona játékosa

Sport & Szabadidő

HZS 20:20

A Barcelona játékosa, Frenkie de Jong visszatekintve az elmúlt egy évére elmondta, hogy sokkal jobban is tudott volna játszani. „Jó volt a teljesítményem, de nem elég jó” – fogalmazott a középpályás.

A holland középpályás, Frenkie de Jong 2019 nyarán igazolt a Barcelona csapatához. Most egy szezon elteltével beszélt tapasztalatairól, meglátásairól és saját teljesítményéről a katalán Sport napilapnak. A játékos kritikusan nyilatkozott az első évről, ugyanakkor még mindig nagyon boldog, hogy beteljesíthette álmát azzal, hogy a Barcelona labdarúgója lett. (Érdekesség, hogy a holland napilap, a De Telegraaf korábban arról írt, hogy Ernesto Valverde nem akarta leigazolni Frenkie de Jongot.)

„Nagyon boldog vagyok, hogy beteljesíthettem az álmomat, és a Barcelona labdarúgója lehetek. Mindig is erről álmondta. Boldog vagyok az itteni életemmel, a stábbal. Nagyon élvezem ezt”

– kezdte De Jong, majd kitért a 2019/2020-as szezonban nyújtott teljesítményére.

„Amikor a teljesítményemről beszélek, elmondhatom, hogy tudtam volna jobban is játszani. Nem gondolom, hogy sok rossz meccen volt, de igazán jó játékot sem tudtam mutatni. Azt hiszem jól teljesítettem, de nem elég jól”

– fogalmazott a holland labdarúgó.

Frenkie de Jong első, Barcelonában töltött idényében negyven mérkőzésig jutott, két gólt szerzett és négy gólpasszt adott. Ernesto Valverdénél és Quique Setiennél is alapembernek számított.

Borítókép: LLUIS GENE / AFP