promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 38 éves Zlatan Ibrahimovic történelmet írt az olasz bajnokságban
Borítókép:  MIGUEL MEDINA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 38 éves és 302 napos Zlatan Ibrahimovic a Serie A legidősebb játékosa, aki egy szezonban tíz vagy annál több gólt szeret. Az AC Milan játékosa Silvio Piola több mint hatvan éves rekordját döntötte meg.

Zlatan Ibrahimovic ez év januárjában tért vissza Olaszországba, az AC Milan csapatához, de neki elég volt ennyi idő is ahhoz, hogy megdöntsön egy több mint hatvan éves Serie A-rekordot. A svéd labdarúgó 18 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezalatt 10 gólt lőtt és kiosztott 5 gólpasszt, érte el mindezt Ibrahimovic 38 évesen és 302 naposan.

Ennyi idősen még senki nem szerzett 10 vagy annál több gólt az olasz élvonalban. 

Zlatan Silvio Piolának, az 1950-es évek elején felállított rekordját döntötte meg. A Novara csatára több mint hatvan éve, 38 évesen és 127 naposan állította fel a rekordot – írja a Goal.com.

Nagy kérdés továbbra is a svéd futballistával kapcsolatban, hogy marad-e csapatánál. Arról már írtunk, hogy a La Gazzetta dello Sport értesülése szerint a támadó marad Milánóban, ráadásul megduplázzák heti fizetését. 

„Remélem nem a holnapi lesz az utolsó Ibrahimovic mérkőzése a Milanban" –  nyilatkozta még a Cagliari elleni találkozó előtt a csapat vezetőedzője, Stefano Pioli. A szakember azt pedig már a Milan TV-nek mondta, hogy nem lesz egyszerű megegyezni a játékossal, de természetesen reménykedik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás