promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„A Real Madrid véget vetett a Barcelona monopol helyzetének"
Borítókép:  PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid korábbi edzője, Fabio Capello rövidebb interjút adott, amelyben természetesen szó esett korábbi munkaadójáról, ahogy a Barcelonáról és Lionel Messiről is.

Az olasz szakember, Fabio Capello két alkalommal (1996-tól 1997ig, illetve 2006tól 2007-ig) irányította a Real Madridot. Az edzősködéstől 2018-ban visszavonuló tréner a spanyolországi üdülőparadicsomban, Marbellán pihen jelenleg. Azonban szakított időt arra, hogy pár szór váltson a már véget ért spanyol idényről a Marca újságírójával. A beszélgetés során természetesen szó esett a Realról, a Barcelonáról, no meg Messiről és Hazardról is.

„A Real Madrid játszotta a legjobb futball a szezonban, gólokat szereztek, miközben alig kaptak. A Madrid véget vetett a Barcelona monopol helyzetének. De egyértelműen ki kell jelenteni: a Real saját erejéből nyert bajnokságot, nem pedig azért, mert mások hibáztak" – fogalmazott Capello.

Benzema szerinte legjobb madridi idényét futotta, úgy, hogy megmutatta, igenis tud gólt szerezni. „Viszonyítás, mérce lett mások számára" – tette hozzá az olasz edző, aki szót ejtett Courtois- ról is, úgy látja, újra van Zamora-díjas kapusa a Realnak.

Amennyire pozitívan fogalmazott Capello Ramos vagy Benzema teljesítményéről, annyira nem volt megelégedve Eden Hazarddal.

„Nem az a játékos, aki a Chelsea-nél futballozott, sokáig sérült volt, nem tudott beilleszkedni. Mindig nagyszerű játékosnak tartottam, de a Real Madrid mezét viselni nehéz feladat, Hazard pedig ezt nem bírta el ebben az idényben. Egyértelmű, hogy a következő szezonban jobb lesz."

Szóba került a Barelona és Messi is. Utóbbiról a már visszavonult olasz trénert azt mondta, hogy egyszerűen ő minden idők legjobbja, míg a Barcelona nem éri miért omlott össze. „Sok jó futballistájuk van, de többet közülük már idősek.Nehéz rövid-, és középtávú jövő elé néznek" – tette hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás