promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Chelsea kapust akar igazolni, a világ legjobbjainál próbálkozik
Borítókép:  ADRIA PUIG / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Chelsea kapust akar igazolni. A londoni klub elsőszámú célpontja a Barcelona játékosa, Marc-André ter Stegen, de az angol csapat az Atlético Madrid hálóőre, Jan Oblak iránt is élénken érdeklődik.

Az már most látható, hogy 2020 nyarának egyik legaktívabb csapata az átigazolási piacon a Chelsea.

A londoni együttesnél jelentős átalakulás várható ez év közepén, több játékosnak (Pedro, Willian, Giroud) jár le a szerződése vagy szinte biztosra vehető a távozása. Pótlásukra pedig olyan játékosok érkeztek eddig, mint az Ajax labdarúgója, Hakim Ziyech, aki július 1-jével csatlakozott a kerethez. De a 2020/2021-es szezontól Timo Werner is a Chelsea játékosa. A két támadón kívül egy harmadikról is szó van: hírek szerint a Bayer Leverkusen játékosa, Kai Havertz is Londonban folytatja karrierjét.

De nemcsak a támadó, hanem a védekező „részleget” is erősítené a Chelsea vezetősége. A klub nincs megelédve a 71 millió fontért szerződtetett Kepa Arrizabalaga teljesítményével, helyére új hálóőrt igazolna. A kiszemelt célpontok pedig a világ legjobbjai közé tartoznak.

A Mundo Deportivo szerint az angol csapat elsőszámú célpontja a Barcelona egyik legjobbjának, Marc-André ter Stegennek a megszerzése. A Chelsea csereüzletben látja a megoldást: a német kapus Londonba jönne (akinek szerződése egyébként 2022-ig szól), míg Kepa Arrizabalaga Barcelonába menne. 

Annyi bizonyos, a német kapus a Barcelona egyik „védett” játékosa. Tehát, ha 2020 nyarán tényleg meg akarná szerezni a Chelsea Ter Stegent, akkor egy csereüzletnél komolyabb ajánlatot kell tennie. 

De nem Ter Stegen az egyetlen nagy név, aki a Chelsea kapcsán szóba került. Az angol klub ugyanis Jan Oblak esetleg szerződtetésén is dolgozik. A szlovén kapus szerződésében szereplő kivásárlási ár 120 millió euró, és ez még csak az első lépés:

a Premier League-ben szereplő csapatnak még a játékossal is meg kell egyeznie. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás