promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem tett szívességet a Real Madrid a Leganesnek
Borítókép:  PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid 2:2-es döntetlent játszott a Leganes otthonában, ez az eredmény a hazai csapat számára azt jelenti, hogy kiesett a spanyol első osztályból.

A Leganes csapata sorfalat állva fogadta otthonában, a Municipal de Butarque stadionban, a már spanyol bajnok Real Madridot. Tisztetelre méltó gesztus volt attól a csapattól, amelynek bennmaradása jelentős részben attól fügött, le tudja-e győzni a 2019/2020-as szezon bajnokát. Amennyiben a Leganes három pontot szerez, a Celta Vigo pedig nem nyer, akkor az előbbi együttes bennmarad, utóbbi pedig kiesik. 

A madridi csapat vezetőedzője, Zinedine Zidane annyi „szívességet" tett a Leganesnek, hogy a Villareal elleni csapathoz képest hét helyen változtatott a kezdőtizenegyen. (De Gareth Bale például az utazókeretben sem kapott helyet.)

Hiába azonban a kissé felforgatott Real, a csapat kapitánya, Sergio Ramos már a 9. percben vezetést szerzett egy szabadrúgást követően. A spanyol védőnek ez volt a tizenegyedik bajnoki gólja. Gólörömével feleségének és születendő gyermekének üzent.

A hátrány tudatában aktívabb lett a hazai együttes, több veszélyes támadást is vezetett, főleg a Real Madrid jobb oldalán, végül Bryan Gil révén egyenlített is az első félidő hosszabbításában. Hiába ment azonban pihenőre reménykedve a hazai csapat, a második játékrész elején egy saját térfélen elvesztett labda után Asensio alakította 1:2-re az állást. De ezúttal is sikerült válaszolni, ezúttal Assale egyenlített. Ezek után az volt a kérdés, a mindent egy lapra feltéve támadó Leganes megszerzi-e a győzelmet jelentő találatot, illetve ezzel párhuzamosn miként alakul az Espanyol-Celta Vigo találkozó.

Nos, a 85. percben komolyan imádkozni kezdtek a hazai játékosok, szurkolók, ugyanis Luka Jovic a tizenhatoson kézzel ért a labdába, de Cuadra játékvezető hosszas konzultáció végül nem ítélt büntetőt. A mérkőzés további részében pedig már nem esett gól.

A Leganes tehát hiába küzdött, a 2:2-es végeredmény azt jelenti, hogy a következő szezont már a másodosztályban kezdi (az Espanyol-Celta Vigo találkozó 0:0-val ért véget), míg a Real Madrid spanyol bajnokként utazik Manchesterbe a City elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágójára. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás