promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nehéz helyzetbe került a Real Madrid
Borítókép:  Iker Casillas. Forrás: Sputnik via AFP/Grigory Sysoev.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A friss spanyol futballbajnok Real Madridnál nem terveznek nagy nyári igazolásokat.

Egy fordulóval a La Liga, azaz a spanyol labdarúgó-bajnokság befejezése előtt a Real Madrid – a Barcelonát megelőzve – megnyerte a bajnokságot.

Florentino Pérez klubelnök az Onda Cero rádiónak nyilatkozva szögezte le, hogy új játékos-szerződéseket nem fognak kötni a történetének 34. bajnoki címét megszerző királyi gárdánál, mivel – utalt a koronavírus-járvány okozta gazdasági gondokra – „nehéz a helyzet”.

„Hogyan is tehetnénk meg azt, hogy miközben fizetéscsökkentést kérünk a játékosoktól, aközben sok pénzért aláír hozzánk valaki. A Realhoz bárki is csak akkor szerződhet, ha kievickéltünk a mostani nehéz szituációból” 

– mondta Perez.

Ennek ellenére öt évvel Portóba való távozása utánegy klublegenda visszatért. Igaz, nem a focipályára, hanem a Real Madrid vezetőségébe. A madridiak egykori kiváló kapusa, Iker Casillas 2019 áprilisában védett utoljára, majd májusban szívinfarktussal kórházba szállították. A portugál csapat benevezte a játékost a 2019-2020-as szezonra, ám Casillas végül nem lépett pályára, a portóiak pedig megnyerték a portugál labdarúgó-bajnokságot.

Iker Casillas pedig civil életre váltott, és a Real Madrid elnökének tanácsadója lesz. Anno Zinédine Zidane is így kezdte pályafutását a Királyi Gárdánál.

A spanyol válogatott rekordere három BL-t, öt bajnoki címet, két Király-kupát, négy spanyol Szuperkupát, két Interkontinentális-kupát és egy klubvilágbajnokságot, valamint két európai Szuperkupát nyert a királyi gárdával, a válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás