Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nehéz helyzetbe került a Real Madrid

Nehéz helyzetbe került a Real Madrid

Sport & Szabadidő

Nehéz helyzetbe került a Real Madrid

Sport & Szabadidő

TK 18:18

A friss spanyol futballbajnok Real Madridnál nem terveznek nagy nyári igazolásokat.

Egy fordulóval a La Liga, azaz a spanyol labdarúgó-bajnokság befejezése előtt a Real Madrid – a Barcelonát megelőzve – megnyerte a bajnokságot.

Florentino Pérez klubelnök az Onda Cero rádiónak nyilatkozva szögezte le, hogy új játékos-szerződéseket nem fognak kötni a történetének 34. bajnoki címét megszerző királyi gárdánál, mivel – utalt a koronavírus-járvány okozta gazdasági gondokra – „nehéz a helyzet”.

„Hogyan is tehetnénk meg azt, hogy miközben fizetéscsökkentést kérünk a játékosoktól, aközben sok pénzért aláír hozzánk valaki. A Realhoz bárki is csak akkor szerződhet, ha kievickéltünk a mostani nehéz szituációból” 

– mondta Perez.

Ennek ellenére öt évvel Portóba való távozása utánegy klublegenda visszatért. Igaz, nem a focipályára, hanem a Real Madrid vezetőségébe. A madridiak egykori kiváló kapusa, Iker Casillas 2019 áprilisában védett utoljára, majd májusban szívinfarktussal kórházba szállították. A portugál csapat benevezte a játékost a 2019-2020-as szezonra, ám Casillas végül nem lépett pályára, a portóiak pedig megnyerték a portugál labdarúgó-bajnokságot.

El tiempo hace olvidar casi todas las cosas. Eso dicen. Y que es el mejor remedio para curar momentos desagradables. Hacia 15 meses que no habia vuelto a pisar Dragão (allá por abril de 2019 jugué mi último partido frente a Santa Clara) y tengo que reconocer que me volví a emocionar. Un paseito para el área. Una visión panorámica del campo. Una mirada más duradera a las porterías... Muchos recuerdos y sentimientos! Ayer me alegré enormemente del campeonato conseguido. Los jugadores y el club @fcporto se lo merecen. Es un celebración distinta. SIN ALIÑO o DESALIÑADA (como les suene mejor). Esa lechuga fresca. Ese tomate sabroso. Atún para el que quiera. Cebolla, maiz,... Pero falta la dosis de sal, aceite y vinagre que cada uno quiera dar. Aún así, la gente celebró un campeonato. ESTE CAMPEONATO. Pasará a la historia por todo lo que ya sabemos de Covid-19 y tal. Espero que sea el último que se gana así. Y espero que el próximo, como es lógico, lo vuelva a ganar el @fcporto!! Parabéns

A post shared by Iker Casillas (@ikercasillas) on

Iker Casillas pedig civil életre váltott, és a Real Madrid elnökének tanácsadója lesz. Anno Zinédine Zidane is így kezdte pályafutását a Királyi Gárdánál.

A spanyol válogatott rekordere három BL-t, öt bajnoki címet, két Király-kupát, négy spanyol Szuperkupát, két Interkontinentális-kupát és egy klubvilágbajnokságot, valamint két európai Szuperkupát nyert a királyi gárdával, a válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok.

Borítókép: Iker Casillas. Forrás: Sputnik via AFP/Grigory Sysoev.