promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Spanyol bajnok a Real Madrid!
Borítókép:  GABRIEL BOUYS / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azzal, hogy a Real Madrid hazai pályán legyőzte a Villarealt eldőlt, hogy függetlenül az utolsó forduló történéseitől, megnyerte a spanyol bajnokság 2019/2020-as szezonját.

A spanyol bajnokság június második hetében indult újra a 27. fordulóval, akkor a tabella első helyén még a Barcelona állt, a katalán csapat azonban a 30. fordulóban döntetlent játszott a Sevilla otthonában, s mivel a Real Madrid ezen a játéknapon 2:1-re nyert a Real Sociedad otthonában, átvette a vezetést a tabellán. A Királyi Gárda ezután sorozatos győzelmeivel tartotta is elsőségét, sőt. Mivel a Barca még kétszer pontot vesztett (a csapat az Atletico Madrid és a Celta Vigo ellen is 2:2-es döntetlent játszott) a La Liga utolsó előtti fordulójához érkezve úgy állt a helyzet, hogy a Real Madrid négy ponttal előzte meg a Barcelonát. A helyzet így egyértelmű volt a 37. fordulót megelőzően: 

a Real Madrid sorsa saját kezében volt, amennyiben hazai pályán legyőzi a Villarealt, már a záróforduló előtt bajnoknak mondhatja magát. De akkor is bajnok a Real, ha Barcelona nem szerez három pontot az Osasuna ellen a Camp Nouban. 

A madridi csapat vezetőedzője, Zinedine Zidane a Villareal elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy egyáltalán nem érzik úgy a csapatnál, hogy már bajnokok, mi több, ez lesz a legnehezebb találkozójuk a bajnokságban. S, ahogy tette azt korábban a francia szakember, ezúttal is jelezte, nem foglalkoznak mással, csak azzal, hogy a soron következő mérkőzésüket megnyerjék.

Az első félidő statisztikája jól rámutat a Real Madrid mezőnyfölényére: 61-39 a labdabirtoklás százalékos eloszlása, hazai oldalon négy kaput eltaláló lövés, míg a vendég oldalon nulla. A statisztikában megmutatkozó pozitív kép azonban mit sem ér lőtt gól nélkül. Arról, hogy a Real közelebb kerüljön az újabb (pontosan 34.) bajnoki címéhez, arról a 29. percben Benzema gondoskodott: Casemiro szerzett labdát a félpályánál, majd Modric passza után a francia támadó 1:0-ra alakította az eredményt. 

A második félidőben a Villareal már nemcsak egy kaput eltaláló lövésig, de egy gólig is eljutott, szerencsétlenségére a Real Madrid is betalált még egyszer. Időrendi sorrendben előbb Benzema értékesített egy újrarugatott büntetőt a 77. percben, majd a 84. percben Iborra alakította 2:1-re az eredményt. A végén még ugyan Asensio is betalált, de gólját kezezés miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Összességében a madridi együttes uralta a mérkőzést, jobban futballozott ellenfelénél és megérdemelten győzött. Mindez azt is jeletni, hogy a 

Real Madrid nyerte a La Liga 2019/2020-as szezonját. 

Mutatjuk előbb a Real Madrid-Villareal találkozó összefoglalóját...

...itt pedig megnézheti, hogyan kapott ki hazai pályán a Barcelona 2:1-re attól az Osasunától, amely a 77. perctől kezdve emberhátrányban játszott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás