promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Iker Casillas biztosan nem lép pályára a következő szezonban
Borítókép:  Iker Casillas. Forrás: AFP/Patricia de Melo Moreira
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Május elején kapott szívinfarktust az FC Porto világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgókapusa.

A portugál klub honlapján jelentette be, hogy a 38 éves játékos Portóban folytatja felépülését, eközben pedig egy összekötőként, kapcsolattartóként fog dolgozni a vezetőség, a játékosok és a szakmai stáb között.

Iker Casillas május 1-jén kapott szívrohamot.

Nem sokkal később a portói klub elnöke, Jorge Pinto da Costa azzal állt a sajtó elő, hogy Casillas hamarosan be fogja jelenteni a visszavonulását. Ehhez képet meglepő fordulatot vett a történet, ugyanis most csak az áll a közleményben, hogy a kapus a következő szezot hagyja ki.

Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, pályafutása nagy részét a spanyol fővárosban töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezen kívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai Szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét (741). A kapus 2015 nyarán igazolt az FC Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt. Szerződése 2021 nyaráig szól. Hazája válogatottjában 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás