Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Iker Casillas biztosan nem lép pályára a következő szezonban

Iker Casillas biztosan nem lép pályára a következő szezonban

Sport & Szabadidő

Iker Casillas biztosan nem lép pályára a következő szezonban

Sport & Szabadidő

TK 19:00

Május elején kapott szívinfarktust az FC Porto világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgókapusa.

A portugál klub honlapján jelentette be, hogy a 38 éves játékos Portóban folytatja felépülését, eközben pedig egy összekötőként, kapcsolattartóként fog dolgozni a vezetőség, a játékosok és a szakmai stáb között.

Iker Casillas május 1-jén kapott szívrohamot.

Nem sokkal később a portói klub elnöke, Jorge Pinto da Costa azzal állt a sajtó elő, hogy Casillas hamarosan be fogja jelenteni a visszavonulását. Ehhez képet meglepő fordulatot vett a történet, ugyanis most csak az áll a közleményben, hogy a kapus a következő szezot hagyja ki.

Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, pályafutása nagy részét a spanyol fővárosban töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezen kívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai Szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét (741). A kapus 2015 nyarán igazolt az FC Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt. Szerződése 2021 nyaráig szól. Hazája válogatottjában 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

Borítókép: Iker Casillas. Forrás: AFP/Patricia de Melo Moreira