promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási fordítást produkált a Milan Cristiano Ronaldóék ellen – videó
Borítókép:  Cristiano Ronaldo, a Juventus játékosa. Forrás: AFP/Miguel Medina.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Serie A, azaz az olasz labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának rangadóját az AC Milan vívta a Juventus ellen.

A mérkőzés napjának reggelén az olasz sajtó kész tényként állította, hogy a következő szezonban már Ralf Rangnick veszi át az AC Milan irányítását.

Ezek után nem igazán lehet arról beszélni, hogy nyugodt körülmények között készülhettek Zlatan Ibrahimovicék Cristiano Ronaldóék ellen, akiknek a győzelem azért is lett volna fontos, mert a Lazio kikapott a Leccétől, így a Juventus a forduló után már tíz ponttal meglógott volna legfőbb üldözője elől.

A mérkőzés emlékezéssel kezdődött, a játékosok és a csapattagok Ennio Morricone előtt tisztelegtek.

Az első félidő nem igazán hozott izgalmakat, bár a Juventus aktívabb volt, de a milánóiak is próbálkoztak. Itt is, ott is adódtak lehetőségek, ám tényleges gólszerzési kísérlet egyik oldalon sem akadt. Ennek ellenére egy kifejezetten élvezetes negyvenöt percet láthattak a nézők.

A második félidő viszont őrült izgalmakat hozott! Kezdődött azzal, hogy Adrien Rabiot labdát szerzett a saját térfelének közepén, majd csodálatos szóló után megszerezte a vezetést – Gianluigi Donnarummának esélye sem volt a hárításra. Mire felocsúdhattak volna a hazaiak, Cristiano Ronaldo – Simon Kjaer és Alessio Romagnoli hathatós közreműködésének köszönhetően – megduplázta csapata előnyét.

Ekkor a pályán lévő Milan-játékosok között is lehetett olyan, aki beletörődött a vereségbe. Ám ekkor olyan öt percet láthattak a nézők, amire sokáig emlékezni fognak:

  • 62. perc: egy kezezést sokáig videóznak a bírák, végül a VAR segítségével megadják (1-2),
  • 66. perc: egy szép összjáték után Ibrahimovic passzol Franck Kessiének, aki még egy hidegvérű cselt is bevet, mielőtt kiegyenlít (2-2),
  • 67. perc: egy előnyszabálynak köszönhetően Rafael Leao elé kerül a labda, akinek lövése megpattan, de ennyi elég, hogy Wojciech Szczesnyt becsapva a háló pattanjon a laszti (3-2).

Az AC Milan nem ült rá az eredményre, és megszerezhette volna a negyedik gólt is, míg a túloldalon Daniele Rugani lövésénél kellett nagyot védenie Donnarummának.

Ami késik, az nem múlik 

– tartja a mondás. Ezt jól megtanulhatták a hazai játékosok, ugyanis erőfeszítéseiket siker koronázta, és Ante Rebic révén meglőtték a negyediket – azt tegyük hozzá, hogy a juvés Alex Sandro hatalmasat hibázott.

A vége 4-2, az AC Milan 2016 után tudta újra legyőzni a bajnokságban a Juventus gárdáját.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás