promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Sport 1 bukta az NFL-t, új csatornán nézhetjük az amerikaifutballt
Borítókép:  a 2020-as Super Bowl egyik jelenete. Forrás: Getty Images via AFP/Jamie Squire.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Sport Televízió 2004 óta közvetíti az NFL-t Magyarországon, most ez változhat – írja az Index.

A portál úgy tudja, hogy Network4 csoporthoz kerül az NFL mérkőzések közvetítésének sportjoga. Ezen csoport kötelékébe tartozik a Story4, a Galaxy 4, a következő szezontól pedig az ARENA4-en látható majd az amerikaifutball.

Az AMC érdekeltségében álló Sport Televízió 16 éve közvetíti az NFL-t Magyarországon. A presztizs mellett üzletileg is veszteség éri az AMC-t, hiszen a 2020-as Super Bowl-t, ami az NFL nagydöntője, a Nielsen felmérése szerint, a 18-59-es férfi célközönség 23 százaléka nézte élőben, ami reklám szempontjából nagyon nagy arány. 

A következő évi jogokat még nem értékesítették, ebbe belejátszhat, hogy a koronavírus-járvány miatt akár a teljes idény elmaradhat. Jelen állás szerint megtartják a 2020-2021-es szezont – írja a portál.

Az ARENA4 eddig is több sportág közvetítési jogával rendelkezett, náluk van:

  • a MotoGP,
  • az NHL (amerikai jégkorong liga),
  • az IndyCar,
  • az angol labdarúgó-bajnokság, a Championship,
  • a skót labdarúgó-bajnokság,
  • a francia férfi kézilabda-bajnokság.

A részletekről egyelőre semmit sem lehet tudni, hiszen az Indexnek se a Sport TV, se az ARENA4 nem erősítette meg az információt.

Nem sokkal később, a hír kiszivárgása után a Network4 közleményt juttatott el a távirati irodához:

A csatornát üzemeltető Network4 szerint a 2020-as NFL-szezon alatt az ARENA4 az alapszakaszból fordulónként öt mérkőzést közvetít élőben, és a rájátszás összes találkozóját, valamint a Super Bowlt is élőben sugározza. Ezen felül a Network4 az idény folyamán hetente jelentkező stúdióműsort is készít, amelyben az NFL aktuális eseményeiről számolnak be. A cég azt is jelezte, hogy az ősszel induló online platformján, az ARENA4+-on további kiegészítő szolgáltatásokat kínál majd a sportág rajongóinak.

„Az ARENA4 a sport új arcát képviseli Magyarországon. Az NFL, a MotoGP, az IndyCar, az NHL, a skót Premier League, az angol másodosztályú bajnokság, a Championship és a francia férfi kézilabda-bajnokság közvetítési jogának megszerzése átfogó és színvonalas sportportfóliót biztosít a piacon, és tekintélyes választási lehetőséget kínál a nézőknek” – kommentálta az NFL-lel kötött szerződést Nick Doff, a Network4 üzletfejlesztési igazgatója.

A közlemény szerint az NFL népszerűsége gyorsan nő Magyarországon. A Nielsen Közönségmérés adatai alapján az élő mérkőzések nézettsége ma már eléri a négy legnagyobb európai futballbajnokság meccseinek nézettségét.

A Network4 közleménye után nem sokkal a Sport TV is közleményt adott ki, amit a Nemzeti Sport szerkesztőségéhez juttatott el, amit változtatás nélkül közlünk:

„Büszkék vagyunk, hogy 2004-ben belevágtunk az NFL kalandba, ami akkor Magyarországon jóformán ismeretlen volt. Egy egész generáció szeretett bele ebbe a sportágba az elmúlt valamivel több, mint 15 évben.
A televíziós sportjogokért zajló versenyben az árak folyamatosan növekednek, de ésszerű üzleti vállalkozásként működve a Sport TV nem akart a már eleve jelentősen megemelt árajánlatunknál még magasabb összeget kínálni az NFL-közvetítési jogaiért.
Így bár az NFL nem nálunk látható a következő szezonban, a húszéves Sport TV továbbra is a minőségi közvetítések otthona. Olyan tartalmakból választhatnak nézőink, mint a magyar csapatok tömegét felvonultató férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája, az EHF új EHL-sorozata, a Bundesliga, az Európa-liga, az európai Eb- és vb-selejtezők, a Nemzetek Ligája, a Német Kupa, az NBA, a UFC és a világ vezető dartsversenyei, de a Sport Tv közvetíti decemberben a női kézilabda Európa-bajnokságot is.”
Sport TV

Az NFL-rajongói már most szívhatják a fogukat, hiszen az ARENA4 jelenleg csak a Vodafone-nál (korábban UPC) érhető el. Természetesen, ahogy ilyen jelentős közvetítési jog egyik csoporttól átkerül a másikhoz, úgy szokott az adott csatorna is bekerülni több szolgáltató kínálatába – legalábbis eddig ez volt a tapasztalat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás