promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen mélyponton még sosem volt Pep Guardiola aktuális csapata
Borítókép:  Frank Augstein / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pep Guardiola negatív rekordot döntött a Manchester Cityvel.

Zakatol a Premier League, ahol a Manchester City eléggé hullámzó teljesítményt nyújt. Június 25-én a Chelsea verte meg a manchesteri gárdát 2-1-re, ezzel pedig eldőlt, hogy a Liverpool már matematikailag is bajnok. Így sok tétje nem volt a Manchester City–Liverpool rangadónak, ahol a bajnok együttes ki is engedett picit, és 4-0-ra kaptak ki Pep Guardiola csapatától.

Sokan azt hitték, a Manchester City új erőre kap, de nem így történt, mert vasárnap kikaptak 1-0-ra a jelenleg 13-ik helyen álló Southamptontól. A City stabilan őrzi a második helyét, de Pep Guardiola az edzői karrierje során még nem volt ilyen mélyponton. Persze sok edző össze tenné a két kezét, ha ez lenne nála a mélypont.

Mivel a Manchester City elszenvedte idénybeli kilencedik vereségét a Premier League-ben, így Guardiolának ez lesz a legtöbb vesztes mérkőzéssel zárult szezonja. Sem a Barcelonánál, sem a Bayern Münchennél nem szaladt még bele ilyen pofonba, de a Citynél azért már volt olyan, hogy az első szezonjában hat vereséget összeszedett.

A Manchester United és az Arsenal is csak nyolc vereségnél tart, de hát nekik ott van a számtalan kellemetlen iksz. A Manchester Citynek csak három meccse zárult döntetlennel ebben a szezonban.

„Az se mondható, hogy kevés gólt szerzünk. Nagyon sok a helyzetünk általában. Sok meccset elvesztettünk ebben a szezonban, de magam sem tudom miért”

nyilatkozta Guardiola, aki keresi a választ a kilenc elbukott mérkőzésre.

Azt persze hozzá kell tenni, hogy a Premier League a csapatok kiegyenlítettsége miatt mindig kellemetlenebb lesz, mint egy spanyol vagy egy német bajnokság. Jó példa erre, hogy Guardiola a Bayern szakvezetőjeként három év alatt összesen kilenc vereséget könyvelt el a Bundesligában, pont annyit, mint amennyinél ebben a szezonban tart.

A Citynek közben lehet meglesz az ezüstérem, de még nem dőlt el, hogy jövőre indulhatnak-e a Bajnokok Ligájában. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás