promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak akkor marad Messi a Barcelonánál, ha Xavi és Neymar is jön?
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, hogy Lionel Messi szerződéshosszabbításának ügyét csak Xavi és Neymar érkezése mozdíthatja el pozitív irányba. Mind a spanyol edző, mind a brazil játékos érkezését támogatják a Barcelona labdarúgói.

Arról már többször lehetett olvasni, hogy Lionel Messinek akadnak problémái a klub vezetőségével, illetve annak döntéseivel. Az argentin játékos korábban összeszólalkozott a Barcelona sportigazgatójával, Eric Abidallal. A francia sportvezető szerint a játékosok hibája, hogy Ernesto Valverdének távoznia kellett, erre Messi úgy reagált, hogy mindenkinek a saját dolgával kellene foglalkoznia, ha pedig Abidal kritikát fogalmaz meg, neveket is kellett volna említenie. Hiába a két fél összetűzése, Abidal maradt.

A problémák azonban nem múltak el, sőt. A Barcelona szenved a jelenlegi tréner Quique Setién irányítása alatt, ugyanakkor a klub számára jelenleg az a legfontosabb, hogy valamilyen úton-módon szerződéshosszabbítást kössön Lionel Messivel. Ez azonban a jelek szerint nem lesz olyan egyszerű. Ahogy arról írtunk is, a spanyol rádióadó, a Cadena SER arról értesült, hogy 

a labdarúgó megszakította a szerződéshosszabbításáról szóló tárgyalásokat a Barcelonával. A játékosnak nagyon nem tetszik, hogy a média (és a szurkolók egy része) őt teszi felelőssé a csapat körül kialakult negatív légkör miatt.

Pedig a klub vezetősége emberi ésszel nehezen felfogható, heti 1,15 millió fontot, azaz (jelenlegi árfolyammal számolva) 440 640 041 forintot is hajlandó lenne fizetni játékosának, csak azért, hogy maradjon a klubnál. Azonban könnyen lehet, hogy nem a pénz, hanem két ember:

Xavi és Neymar érkezése miatt dönthet úgy Messi, hogy szerződést hosszabbít

– legalábbis ezt a kérdéskört feszegeti cikkében a Forbes.

Mint Tom Sanderson újságíró írja, Lionel Messi korábban már többször jelezte, hogy két játékos érkezésének nagyon örülne, ezek közül az egyik, az egykori csapattárs, Neymar (a másik Lautaro Martinez), a brazilon kívül Xavi jelenthet még „megoldást” Messi számára. A spanyol edzőt már hónapokkal ezelőtt megkörnyékezte a Barcelona, aki akkor azonban nemet mondott, a legfrisebb értesülések már arról szólnak, hogy Xavi konkrét ajánlatot kapott a katalán klubtól, s ami legalább ennyire fontos, a Barcelona játékosainak nagy része támogatja a klublegenda érkezését.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás