promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar válogatott lehet a Fradi német játékosa?
Borítókép:  fehér mezben Marcel Heister, a Ferencvárosi Torna Club játékosa. Forrás: AFP/Nikolay Doychinov.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott egyik Achilles-ina a balhátvéd poszt, erre talán megoldást nyújthat a Ferencvárosi Torna Club játékosa.

A mindenkori magyar labdarúgó-válogatottnak több olyan pontja van, ahol az ellenfélnek lehet keresnivalója. Ezek közül is az egyik leginkább veszélyeztetettebb a balhétvéd pozíciója, Marco Rossinak nincs sok variációs lehetősége.

Alapvetően két labdarúgó jöhet számításba: 

  • a legutóbb a Dinamo Kijevben játszó, ám a koronavírus-járvány előtt Kínába szerződő, ám oda még el nem utazó Kádár Tamás;
  • a korábbi debreceni labdarúgó, most Görögországban focizó Korhut Mihály.

Kádár Tamás a tavalyi esztendőben nem igazán mutatta olyan arcát, amivel megérdemelte volna a válogatott behívót. Egyik leggyengébb válogatott mérkőzését Zágrábban játszotta, amikor a horvát válogatott 3-0-ra Eb-selejtezőn legyőzte Dzsudzsák Balázsékat. A következőkben már nem is számított rá Marco Rossi.

Korhut Mihály pedig Azerbajdzsán ellen győztes gólt lőtt, ám a sorsdöntő Wales elleni mérkőzésről kisárgázta magát, így került képbe a Puskás Akadémia semmilyen nemzetközi tapasztalattal nem rendelkező 27 éves játékosa, Nagy Zsolt. A felcsútiak újonca pedig nem igazán tudta feltartóztatni – igaz, ez nem sok balvédőnek szokott összejönni – a hazaiak csapatkapitányát, a Real Madrid játékosát, Gareth Bale-t.

A fentebb leírtak fényében hatott meglepetésként az NSO-interjúja Marcel Heisterrel, a Ferencvárosi Torna Club balhétvédjével, ahol a labdarúgó kijelentette, hogyha valaki felhívja a magyar válogatottól, akkor szívesen játszana a csapatban:

„Megvannak a magyar papírjaim, de a válogatottságról most hallok először. Ha valaki felhív a válogatottól, nagyon boldog leszek! Természetesen játszanék magyar színekben”.

Heisterről tudni kell, hogy 2018-ban igazolt Izraelből Magyarországra, a budapesti zöld-fehérekhez, ahol Eldar Civic érkezéséig alapembernek számított, azóta pedig felváltva szerepelteti őket a védelemben Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője.

Heister szülei horvát származásúak, akik Németországban telepedtek le, így a játékosnak felmenői révén horvát papírjai is vannak,

most pedig a labdarúgó személyesen erősítette meg, hogy magyar papírokkal is rendelkezik.

Ezek alapján úgy tűnik, hogy most már csak Marco Rossin múlik a válogatottbeli meghívó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás