Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az olasz Parma legjobbjaival edz a fiatal magyar labdarúgó

Az olasz Parma legjobbjaival edz a fiatal magyar labdarúgó

Sport & Szabadidő

Az olasz Parma legjobbjaival edz a fiatal magyar labdarúgó

Sport & Szabadidő

TK 08:08

A korosztályos csapatból felkerülve az olasz labdarúgó Serie A-ban szereplő AC Parma felnőtt együttesével edz az U19-es válogatott Kosznovszky Márk.

A 18 éves középpályás azt mondta a távirati iroda munkatársának, hogy május 23-án utazott Parmába, mivel a koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerszünet után újraindultak az edzések. Elárulta, hogy már korábban is tréningezett a 30 fős bő kerettel, és a leállást követően is visszarendelték az együtteshez.

Kosznovszky kijelentette, Roberto D'Aversa vezetőedzővel még nem beszélgetett személyesen, ugyanakkor az erőnléti edző már felhívta a figyelmét arra, milyen területeken kell javulnia:

„A keret tagjai közül ilyen rövid idő alatt még baráti kapcsolatba senkivel nem kerültem, de többek között Matteo Darmian, a csapat jelenlegi legértékesebb játékosa sokat segít az edzéseken, és mindig jelzi, miben kell fejlődnöm”.

A szezonra vonatkozó céljáról elárulta, szeretne bemutatkozni az élvonalban, de ez attól is függ, hogy a 27. fordulót követően a tabellán hetedik Parma hogyan szerepel majd a következő hetekben.

(Kosznovszky Márk. Forrás: FMF Hungary.)

Kosznovszky tavaly a magyar U17-es válogatott tagjaként a korosztályos Európa-bajnokságon és világbajnokságon is szerepelt, az olaszok az MTK akadémiájáról szerződtették.

A Serie A-ban jelenleg nincs magyar játékos, mert Schäfer András ugyan a Genoa labdarúgója, jelenleg kölcsönben a dunaszerdahelyi DAC-nál szerepel.

Borítókép: a Parma szurkolótábora. Forrás: NurPhoto via AFP/Matteo Ciambelli.