promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így nézett volna ki Messi és Ronaldo a '70-es vb-n
Borítókép:  SIU WU / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A FIFA a Youtube-csatornáján az 1970-es, mexikói világbajnokságra emlékszik vissza, az ESPN pedig erre rácsatlakozva elkészítette több, mai világsztár (Messi, Ronaldo, Mbappé, Pogba) 70-es évekbeli változatát.

A koronavírus-járvány miatt felborult a futballélet megszokott menetrendje. Igaz, ez egyben alkalmat adott kreatív ötletek megvalósítására, korábban meg nem nézett filmek, mérkőzések pótlására. A FIFA és az UEFA is több extra tartalmat adott a focira éhes szurkolóknak az elmúlt hónapokban. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség egyúttal nem feledkezett meg arról, hogy épp ötven rendezték az 1970-es világbajnokságot Mexikóban. 

Így a FIFA digitális kampánya keretében június 11. és júnis 21. között a '70-es, mexikói-vb különleges összefoglalóival, videós tartalmaival jelentkezik. Köztük például a világesemény tíz legyszebb góljával. S, ha már a FIFA visszatekint, akkor az ESPN úgy döntött, hogy megnézi, hogy napjaink sztárjai miként néztek volna ki a korabeli vb-kártyákon.

„Csodálatos volt az a csapat. Sosem felejtem el, hogyan írtuk be magunkat a történelemben. Nagszerű, hogy a fiataloknak lesz lehetősége arra, hogy ötven évet visszautazva az időben lássanak minket akció közben”

fogalmazott az 1970-ben vb-t nyerő Gerson a kezdeményezés kapcsán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás