promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zidane is mosolygott, amikor a Real megrúgta az idény egyik legszebb gólját – videó
Borítókép:  a Real Madrid csatárának, Karim Benzemának gólt érő mozdulatát sikerült elkapni. Forrás: AFP/Javier Soriano.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid győzelmi kényszerben lépett pályára a Valencia ellen.

A koronavírus-járvány miatt csak június közepén indult útjára a La Liga, azaz a spanyol labdarúgó-bajnokság. A Barcelona már két győztes meccsen van túl.

Így a Real Madridnak is iparkodnia kellett a Valencia ellen, ha nem akar lemaradni a katalán sztárgárda mögött a bajnoki címért folyó csatában. Ennek ellenére vagy éppen ezért megható gesztussal készültek a királyi gárda tagjai az Alfredo di Stéfano Stadionban – a mostani, zárt kapus időszakban ebben a létesítményben rendezi hazai mérkőzéseit a Real.

A fehér mezes játékosok üzentek Juan Carlos Unzuénak, a Barcelona korábbi kapusának és edzőjének, aki a mérkőzés előtt jelentette be, hogy amiotrófiás laterálszklerózisban (ALS, más néven Lou Gehrig-betegség) szenved:

„Nagyon bátor vagy, Unzué, veled vagyunk!”

Az első félidőben próbálkozgatott a Real Madrid, többen (Eden Hazard, Casemiro, Karim Benzema) is igyekeztek megszerezni a vezetést, ám ekkor még nem volt meg az átütő erő a hazaiakban. Ellenben a vendégek lőttek egy kapufát, majd egy gólt is, ám ezt a játékvezető a VAR jelzésére visszavonta – helyesen.

A második félidő elejét megnyomta a madridi csapat, aminek köszönhetően Karim Benzema gólt rúgott. A Valencia edzője, az egykor Real-játékos (Zidane csapattársa), Albert Celades cserékkel igyekezett frissíteni csapatán, ám ezt francia kollégája is megtette. S, láss csodát:

a tizenegy hónapnyi sérülés után pályára lépő Marco Asensio első labdaérintéséből megduplázta a Real előnyét – és ezzel lényegében eldöntötte a három pont sorsát!

A maradék játékidő csak arra volt jó, hogy a Real Madrid megrúgja a harmadikat (Asensio-gólpassz, Benzema-gól), amire a szezon egy legszebb támadásaként fognak emlékezni a drukkerek.

Nem lőjjük le a poént, inkább nézzétek meg az összefoglalót!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás