promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatért a Premier League: hármat gurított a City az Arsenalnak
Borítókép:  DAVE THOMPSON / POOL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Manchester City hazai pályán 3:0-ra verte az Arsenalt a Premiere League koronavírus utáni újraindulását követő első rangadóján.

A BBC sportrovatának szakértője, Mark Lawrenson a Manchester City-Arsenal Premier League-mérkőzés előtt arról értekezett, hogy ugyan hiába játszanak majd a felek üres stadionban, hosszú kihagyás után, a találkozó egyértelmű esélyese a hazai együttes. A szünet ugyanis sok mindenre alkalmat adott, de Lawrenson úgy látja, arra nem, hogy az Arsenal hatékony megoldást találjon középpályájának, illetve védelmének problematikájára.

Nos, a találkozó első 15 percében úgy tűnt, az Arsenal védelmi vonalából történő hosszú indítások, illetve az abból kialakuló egy az egy elleni játék esetleg megoldhatja, áthidalhatja a problémát. De gyorsan kiderült, hogy ez nem lesz elengedő. A City váltott, hatékonyabb lett letámadásban, a második labdák megszerzésében, s a találkozót végül magabiztosan uralva, az irányítását abszolút kézben tartva 3:0-ra legyőzte az Arsenalt.

Az észak-londoniak ráadásul a 49. percben kiállítás miatt elvesztették belső védőjüket, a csereként beállt David Luiz, így bő negyven percet emberhátrányba töltöttek a City ellen. Pep Guardiola együttes tehát legyőzte korábbi segítőjének csapatát. Mutatjuk a találkozó összefoglalóját:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás