promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
NB I: már csak az a kérdés, ki lesz a bronzérmes
Borítókép:  FMH-Archív
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azzal, hogy a MOL Fehérvár legyőzte a Debrecent biztossá vált, hogy a fehérvári csapat ezüstérmes az OTP Bank Liga 2019/2020-as idényében. A Fradi már kedd este megszerezte az aranyérmet, így egy kérdés maradt: ki lesz a bronzérmes?

Az már június 16-án, kedden este eldőlt, hogy az OTP Bank Liga 2019/2020-as idényét a Ferencváros nyerte. Egy nappal később, június 17-én az vált biztossá, hogy az ezüstérmet a MOL Fehérvár FC szerezte meg, miután Futács Márkó góljával 1:0-ra legyőzte a kiesés elől menekülő Debrecen csapatát. A mérkőzésen egyébként végig a hazai együttes uralta a játékot: 58 százalékban birtokolta a labdát, 8 kapura lövéssel próbálkozott, illetve lőtt 13 szögletet és 20 szabadrúgás végzett el, de így is a 83. percig szenvedett a zártan védekező DVSC-vel. 

Alább megnézheti a Vidi ezüstérmét jelentő gólját:

A hátralévő fordulókra tehát egy kérdés maradt:

ki szerzi meg a bronzérmet? A harmadik helyért még a forduló előtt a Mezőkövesd, a Puskás Akadémia és DVTK küzdött. A 30. forduló végére kiderült: két csapat maradt versenyben.

Ugyanis hiába vezetett a DVTK már a Puskás Akadémia elleni találkozó 3. percében, a vendég együttes gyorsan magára talált és Deutsch, illetve Vanecek révén a maga javára fordította a találkozót. Az utolsó negyed órában hiába egykapuzott miskolci együttes, fölényét nem tudta gólra váltani, még úgy se, hogy Szolnoki Rolandot a 88. percben kiállították. Az 1:2-es végeredménnyel eldőlt, hogy DVTK nem maradt versenyben a bronzéremért, a Puskás Akadémia ellenben igen.

Mutatjuk a mindent eldöntő találatot:

Fordított a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémianál gyorsan tanultak, olyan gólt szereztek, amilyet az első félidőben még kaptak, így Vanacek révén fordult a kocka a Diósgyőr otthonában.

A játéknap utolsó mérkőzésén, az Újpest-Mezőköved találkozón az volt a nagy kérdés: ki jön-e a gödörből Kuttor Attila együttese? A Mezőkövesd ugyanis hiába produkált remek szezont a koronavírus-járvány előtti időszakban, a visszatérés óta a csapat elvesztette a Magyar Kupa döntőjét, és a bajnokság elmúlt négy mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni. És mint az Újpest elleni mérkőzés végére kiderült, zsinórban az ötödik mérkőzésén sem szerzett győzelmet a Mezőkövesd.

Hiába tűnt úgy, hogy sikerülhet. A vendégségben futballozó együttes Pekár révén a 66. percben vezetést szerzett, de jött a 95. perc és Koszta Márk (korábbi Mezökövesd-játékos), akinek gólja azt jelentette, hogy a csapatok osztozkodnak a pontokon.  Íme Pekár gólja:

Itt pedig Koszta gólja:

Még így is a tabella harmadik helyén áll a Mezőkövesd, de csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi a vele azonos pontot szerző Puskás Akadémiát.

A 30. forduló, szerdai játéknapjának további mérkőzésén a Paks 3:0-ra verte a már kiesett Kaposvárt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás