promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajnok a Ferencváros! – videó
Borítókép:  a bajnok Ferencváros játékosai ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Budapest Honvéd–FTC mérkőzés végén az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2020. június 16-án. A Fradi megvédte bajnoki címét. Forrás: MTI/Illyés Tibor.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 30. fordulójából kedden lejátszott mérkőzéseinek legfontosabb történéseit, ahol megszerezte története 31. bajnoki címét a Ferencvárosi Torna Club.

Alaposan átformált csapatot állított össze kezdőként Szerhij Rebrov: a Ferencvárosi Torna Club vezetőedzője stabil alapemberei közül hatot a kispadra ültetett. Az összecsapás jó iramban kezdődött, amely során a Honvéd volt agilisabb, lendülete azonban húsz percig tartott ki. Akkor visszafogottabb lett a tempó, a Ferencváros pedig átvette a kezdeményezést, fölényét a szünetig meg is tudta tartani. Az első félidőben nem volt kaput eltaláló lövés.

Zubkov kihagyott óriási helyzete vezette fel a második játékrészt, majd a 48. percben szöglet után Blazic fejjel juttatta vezetéshez a vendégeket, akik öt perccel később egy kontra végén növelték az előnyüket. 

A hátralévő időben a házigazdák kezdeményeztek többet, de kevés veszélyt jelentettek Gróf kapujára, így végül még szépíteniük sem sikerült.

A 31. elsőségüket ünneplő zöld-fehérek 24 év után tudtak ismét egymást követő két idényben aranyérmes lenni. A magyar élvonalban tíz év után volt ismét címvédés, egy évtizede a Debrecennek sikerült ez a bravúr.

Budapest Honvéd FC–Ferencvárosi TC 0-2 (0-0)

Kisvárda Master Good–ZTE FC

Gyenge első félidőt láthatott a közönség, a Kisvárda próbálkozott többet ugyan, de a játékrész egyetlen nagy helyzetét a vendégek hagyták ki.

Márton Gábor érezhetően elégedetlen volt tanítványaival, ezért a szünetben hármat is cserélt, azonban nem tudta gyökeresen megváltoztatni a vendég együttes játékát. A Kisvárda a 68. percben dolgozta ki első nagy helyzetét, de Kovácsréti hatalmas helyzetben gyenge megoldást választott.

A 82. percben Radó futotta le védőjét a bal oldalon, majd betört a 16-oson belülre, de Dombó csak szabálytalanul tudta megállítani: a kapus sárga lapot, a ZTE büntetőt kapott, amelyet a sértett, a góllövőlista éllovasa értékesített. Az utolsó percekben a zalaegerszegiek nyugodtabbak lehettek volna, ha nem szórakozzák el helyzeteiket, de így is három ponttal távoztak Kisvárdáról.

A ZTE legutóbbi hat mérkőzésén négyszer nyert és két döntetlent játszott, mostani sikerének köszönhetően pedig hét pont választja el a még kiesést jelentő 11. helyen álló Debrecentől.

Kisvárda Master Good–ZTE FC 0-1 (0-0)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás