promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlait jelölték a legjobb 21 éven aluli európai játékos díjára
Borítókép:  AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az olasz Tuttosport Szoboszlai Dominikot, a Red Bull Salzburg játékosát is jelölte az idei Golden Boy-díjra. Az elismerést minden évben a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgó kapja.

Szoboszlai Dominik az elmúlt hetekben egy „másik dimenzióban játszik", legalábbis így jellemezte játékosát az RB Salzburg edzője, Jesse Marsch. Amióta a koronavírus-járvány után újraindult az osztrák futballélet a magyar játékos négy gólt szerzett és öt gólpasszt osztott ki. A négy találat közül ráadásul hármat a Sturm Graz ellen szerzett – ez volt Szoboszlai első mesterhármasa.

Nemcsak jelenlegi, de már hosszú hónapok óta mutatott formája miatt több neves klubbal is szóbahozták a játékost. Érdeklődnek iránta Olaszországból, Angliából, Németországból. Emellett pedig több előkelő listán is szerepel a neve, például tavaly szeptemberben a Bleacher Report készített egy listát azokról a fiatal futballistákról, akik Bajnokok Ligája idei szezonjának legnagyobb ígéretei lehetnek – közüttük Szoboszlaival. De a középpályás ott van a Transfermarkt világ legértékesebb fiataljainak tizes listáján is.

Szóval abszolút nem véletlen, hogy most olasz Tuttosport úgy döntött, a magyar válogatott középpályását is jelöli a Golden Boy-díjra, amelyet minden évben a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgó kap. Olyan nevek társaságában szerepel a Salzburg labdarógó, mint Erling Haaland, Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Alphonso Davies (Bayern München) vagy épp Anssumane Fati (Barcelona).  

A listáról minden hónapban húsz név kerül le, a legjobb húsz mezőnye így októberre alakul ki. Az utolsó húsz, versenyben maradt játékosig azonban a szurkolók szavazata számít.

A díjat korábban olyan futballisták nyerték el, mint Lionel Messi (2003), Wayne Rooney (2004), Mario Götze (2011), vagy Kylian Mbappé (2017).

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás