promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Potyaízű, szerencsés góllal verte a Ferencváros a Kisvárdát – videó
Borítókép:  a ferencvárosi Lovrencsics Gergő (b) és a kisvárdai Jelena Richárd a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencváros–Kisvárda mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. június 13-án. Forrás: MTI/Kovács Tamás.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szombaton lejátszott mérkőzéseinek legfontosabb történéseit.

A Kisvárda teljesen felforgatott felállásban lépett pályára, ezért elsősorban a biztonságra helyezte a hangsúlyt. Ennek megfelelően az éllovas ferencvárosiaknál sokkal többet volt a labda, de fölényük az egész első félidőben meddőnek bizonyult, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A vendégek erejéből még lövési kísérletre sem futotta.

A folytatásban is a zöld-fehérek akarata érvényesült, de ekkor a kisvárdai kapura nehezedő nyomás már helyzetekkel is párosult, azonban előbb Blazic fejjel, majd Sigér lábbal tévesztett célt.

A második félidei egészségügyi szünetet követően aztán utóbbi szerezte csapata győztes gólját, de ehhez a kisvárdai kapus, Minca hibája is kellett, aki „bevédte” a válogatott középpályás beadását.

A hazai vezetés nem változtatott a játék képén, azaz az FTC támadott, a Kisvárda többnyire védekezett, újabb gól viszont nem született a lefújásig.

Ferencvárosi TC–Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)

Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC

Hatalmas elszántsággal kezdte a mérkőzést a bennmaradásért küzdő Debrecen. A hazaiak az első helyzetüket gólra is váltották.

A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. Ezek közül egyet a nemzetközi kupaszereplésért versenyben lévő Puskás Akadémia játékosa, Knezevic értékesített.

Szünet után a DVSC nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, a piros-fehérek többször is veszélyeztették a felcsútiak kapuját. A vezetést mégis a vendégek szerezték meg, de pár perccel később Adeniji második találatával sikerült egyenlítenie a Lokinak.

A DVSC a hajrában beszorította ellenfelét, újabb gólt azonban nem tudott szerezni.

Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 2-2 (1-1)

ZTE FC–Paksi FC

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét oldalon akadtak kisebb-nagyobb helyzetek, ezek közül a paksiak lehetőségei tűntek veszélyesebbnek. A vendégek többször is átjátszották a hazai védelmet, és egy ilyen lehetőséget kihasználva Könyves Norbert vezetéshez juttatta csapatát.

A gól után a Paks átadta a területet a ZTE-nek, amely ugyan sokáig nem találta a rést riválisa védelmén, de végül Bobál Gergely révén sikerült egyenlítenie.

A szünet után Bobál fejesgóljával a vezetést is megszerezte a házigazda, és lendületben maradva a meccs eldöntésére törekedett.

Többször is lekontrázta a kitámadó tolnaiakat, és egy ilyen támadás végén Bobál ismét betalált.

A hajrához közeledve tovább növelhette volna előnyét a Zalaegerszeg, több alkalommal is zavarba hozta a fellazuló paksi védelmet, végül mégis a vendégek szépítettek: Böde értékesített egy kezezésért megítélt büntetőt.

Az utolsó percekben is inkább a hazaiak irányítottak, de a slusszpoén ismét a Paksé volt: Balogh Balázs egy távoli lövéssel egyenlített, így egy pontot szerzett csapatának.

ZTE FC–Paksi FC 3-3 (1-1)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás