promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyosan megsérült Varga Dénes, láthatjuk még egyáltalán a válogatottban?
Borítókép:  Varga Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya. Forrás: AFP/Kisbenedek Attila.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Súlyos térdsérülést szenvedett Varga Dénes, az Európa-bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya.

Vári Attila, a magyar szövetség elnöke a szervezet hétfői közleményében elmondta, hogy a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom Waterpolo pólósa a nemzeti csapat összetartásának egyik edzésnapján sérült meg, aminek következtében meg kellett műteni. Hozzátette, a sérülés várhatóan nem veszélyezteti a játékos jövő évi olimpiai szereplését.

Varga Dénes interjút adott a vlv.hu-nak, és mondatai alapján egyáltalán nem jelenthetjük ki száz százalékosan, hogy a játékos ott lesz az olimpián:

„Ismerve azt az érzést, ami átjárt ezekben az utóbbi időkben, tudva, hogy ehhez mi kell, milyen rengeteg munka, sok győzelem és persze nem esett rosszul az sem, hogy a győztes tornákon, legyen az Európa Kupa, BL vagy Európa-bajnokság, mindig külön jutalmazták a teljesítményemet MVP-díjjal... - nagyon nehéz azt az önbizalmat, azt a lendületet újra összeszedni. Egy sok-komponenses hátteret igényelne, hogy eredményesen szerepeljek a válogatottban és jelenleg nem látom, hogy ez meglenne és, hogy ezt bele tudnám tenni. Bár még az elején vagyok, de azt sem látom, hogy meglenne a szándék és biztosítottak lennének a lehetőségek a vízilabda közegében ahhoz, hogy az én gyógyulásom, regenerálódásom kellően intenzív legyen. Ez nem jelenti azt, hogy nem teszek meg mindent, de mivel van családom és civil életem, ami egyre fontosabb, sőt! Azért az a prioritás, hogy rájuk fordítsam azt az időt, amit egy ilyen helyzetben az extra gyors gyógyulás igényelne. Természetesen olimpiát nyerni a legnagyobb privilégium, a legnagyobb dicsőség a vízilabdában. De azt is látni kell, hogy ahova az elmúlt 20 évben elindultam, mindenhova oda is értem. Szóval ezzel kapcsolatban nincs hiányérzetem”.

Madaras Norbert, az FTC vízilabda-szakosztályának elnöke elmondta, a 33 éves olimpiai bajnok előreláthatólag három-négy hónap múlva végezhet teljes értékű munkát:

„Az biztos, hogy a nyári Magyar Kupán még nem számíthatunk csapatkapitányunkra, akit biztosítottunk támogatásunkról. Az FTC mindent megtesz annak érdekében, hogy klasszisunk minél hamarabb egészséges legyen és a csapat rendelkezésére álljon”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás