promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Akár két BL-négyes döntőben is szerepelhet a Telekom Veszprém

Akár két BL-négyes döntőben is szerepelhet a Telekom Veszprém

Sport & Szabadidő

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Július 13-án indulnak újra a csapatedzések a Telekom Veszprém férfi kézilabda-csapatánál és David Davis vezetőedző hangsúlyozta, már nagyon várja, hogy együtt lássa a teljes keretet.

A spanyol tréner az M1-nek elmondta, két hónap szünet után lezajlottak az első gyakorlások, a sérültek is megjelentek az edzéseken, mint ahogy azok a külföldiek is, akik nem tértek haza a járvány miatt:

„Egyelőre nem csinálunk különösebben bonyolult dolgokat, kerüljük a fizikai kontaktust. A konkrét felkészülés július 13-án kezdődik, és már nagyon várom, hogy együtt lássam dolgozni a keretet”.

A 43 éves szakember úgy véli, ősz óta egyre javuló formát mutatott a csapat, így valamennyi fronton versenyben volt trófeáért, amikor jött a koronavírus-járvány, ami keresztülhúzta a számításaikat.

A magyar szövetség áprilisban befejezettnek nyilvánította a hazai bajnoki és kupasorozatot, az európai szövetség pedig törölte a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszát, és közölte, hogy a legjobbak közvetlenül bejutottak a kölni négyes döntőbe.

„Ott leszünk a Final Fourban, de teljesen más lesz a felkészülés a decemberi rendezés miatt, mert szokatlan időpontra kell kihozni a csúcsformát. Nagyon furcsa szezonnak nézünk elébe. Még az az eset is előfordulhat, hogy egy idényen belül két BL-négyes döntőben lépünk pályára, szóval Köln után sem állhatunk le, akárhogy végződik az a torna”

– jelentette ki David Davis.

Ami a keretben várható változásokat illeti, a vezetőedző azt mondta, az érkezők – köztük a spanyol Jorge Maqueda és a szintén világbajnok, dán Nikolaj Markussen – javarészt már ismerik a Veszprém rendszerét, így nem lesz nehéz beilleszkedniük. A védelem távozó vezére, a bosnyák Mirsad Terzic helye egyelőre üres, idővel akár a kölcsönadott, Spanyolországból visszatérő Ligetvári Patrik is pótolhatja őt – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Borítókép:  David Davis. Forrás: AFP/Uwe Anspach.

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás