promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kijutott a vb-re a magyar válogatott, a Veszprém ott lesz a Final Fourban, a Szeged nem
Borítókép:  a Telekom Veszprém kézilabdázói 2019 után 2020-ban is ott vannak a Final Fourban. Forrás: AFP/Ina Fassbender.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megbeszélést tartott és döntött az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága.

A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága pénteken törölte az egyenes kieséses szakaszt.

A férfi BL a csoportkör után, a rájátszás első fordulója előtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. A negyeddöntőbe jutásért a Veszprém a lengyel Orlen Wisla Plock, a MOL-Pick Szeged pedig a címvédő északmacedón Vardar Szkopje csapatával találkozott volna, majd továbbjutás esetén a negyeddöntőben a két magyar együttes egymással játszott volna.

A jelenlegi tervek szerint a négyes döntőt december 28-29-én rendezik Kölnben a Barcelona, a Paris Saint-Germain, a THW Kiel és a Telekom Veszprém – mint a csoportok első két helyezettjei – részvételével. A többi csapat számára véget ért a BL-szezon.

Az EHF a júniusra tervezett összes mérkőzést törölte, a női BL-negyeddöntőket szeptemberben szándékozik pótolni.

Világversenyek

A magyar férfi kézilabda-válogatott kijutott a jövő januári, egyiptomi világbajnokságra, a női csapat pedig a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságra, miután az európai szövetség törölte a két selejtezősorozat hátralévő mérkőzéseit a koronavírus-járvány miatt.

A férfiválogatott egy oda-visszavágós párharc során Bosznia-Hercegovinával találkozott volna, míg a magyar női csapat Montenegró ellen kétszer, Litvánia és Olaszország ellen egy-egy alkalommal lépett volna pályára. 

Az EHF mindkét szakág esetében a legutóbbi Európa-bajnokság végeredményét vette alapul a továbbjutók megállapításánál.

A női olimpiai selejtezőtornák – amelyek egyikén, győri helyszínnel a magyarok is érdekeltek – új időpontjait egyelőre nem határozták meg, csak az tűnik biztosnak, hogy ezekre jövő tavasszal kerül sor.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás