promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két gólt rúgott a Fradi Felcsúton, mégis 1-1-et játszott emberelőnyben – videó
Borítókép:  a Ferencváros gólszerzője, Tokmac Nguent igyekszik szerelni a Puskás Akadémia csapatkapitánya, Szolnoki Roland. Forrás: fradi.hu.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának vasárnap megtartott két mérkőzésének legfontosabb történéseit.

Szombaton három mérkőzést játszottak le a 26. fordulóból.

Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC

Óriási hazai helyzettel indult a mérkőzés, majd az első negyedórában is inkább a Puskás Akadémia irányította a játékot. A vezetést mégis a Ferencváros szerezte meg, Tokmac Nguen szép egyéni akció végén lőtt a kapuba.

Nem telt el újabb negyedóra sem, amikor egyenlítettek a felcsútiak, méghozzá Lovrencsics Gergő segítségével, aki egy baloldali beadásba szerencsétlenül piszkált bele és saját kapujába továbbított.

A második félidő is hatalmas hazai gólhelyzettel kezdődött, utána azonban kiegyenlített játék folyt a pályán. Húsz perccel a vége előtt megfogyatkozott a Puskás Akadémia, Joel van Nieff ugyanis megkapta a második sárga lapját. Emberelőnybe kerülve a Ferencváros igyekezett felpörgetni a tempót, próbálkozásai azonban nem eredményeztek újabb gólt, így meg kellett elégednie az egy ponttal.

Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC 1-1 (1-1)

Budapest Honvéd FC–Debreceni VSC

Visszafogott iramban kezdődött a mérkőzés, a Debrecen került némi mezőnyfölénybe, de a Honvéd szerezte meg a vezetést: a 15. percben egy szögletnél jó ütemben érkezett Kamber, és a kapuba csúsztatta a labdát.

A folytatásban is a Debrecen kezdeményezett, de ritkán adódott lehetőség a vendégek előtt, mert tömören és zártan védekezett a fővárosi együttes, amely Ugrai révén a szünet előtt kontrákból veszélyeztetett.

Lendületesebben kezdték a második felvonást a hazaiak, és az 51. percben a nagy kedvvel játszó Ugrai büntetőből növelte a kispestiek előnyét.

A 65. percben Kamber rossz ütemű becsúszására megkapta a második sárga lapját – az elsőt gólöröm után gyűjtötte be –, így a pirosat is. A létszámfölényt Adeniji révén öt perccel később szépítő találatra váltottak a vendégek, a gólnál ráadásul kisebb sérülést szenvedett Tomas Tujvel, a kispestiek kapusa, akit le is kellett cserélni.

Az egygólos különbség és a hajrá felpörgette a vendégcsapatot, a kilenc mezőnyjátékossal védekező kispestiek beszorultak a saját térfelükre. A Debrecen azonban ráfizetett arra, hogy kinyílt: Szendrei a 89. percben egy kontra végén jól eltalált lövésével eldöntötte a mérkőzést.

A DVSC a bajnoki szezonban 13. idegenbeli találkozóján kilencedik alkalommal maradt alul, vendégként ennél rosszabb mérlege csak a sereghajtó Kaposvárnak van.

Budapest Honvéd FC–Debreceni VSC 3-1 (1-0)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás