promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Fehérvár nem bírt a Pakssal, ez pedig az újpestieknek fáj igazán – videó
Borítókép:  az Újpest egyik helyzetét hatástalanítja a Kisvárda kapusa. Forrás: Facebook/Újpest FC.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombaton megtartott mérkőzéseinek legfontosabb történéseit.

A Paks kezdte aktívabban a találkozót, többször is eljutott a fehérvári kapu előterébe, igaz, veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani. A vendégek a gyors ellentámadásokra építettek, de ezek nem jártak sikerrel, Rácz kapust nem igazán tesztelték. Fiola sérülése és kényszerű kiválása, majd az ivószünet után sem változott a játék képe, s mivel a védelem mindkét oldalon jól működött, a szünetig nem született gólt.

A második félidő fehérvári helyzetekkel indult, majd a vendégek a folytatásban is többet birtokolták a labdát. Akaratukat azonban nem tudták ráerőltetni a házigazdákra, akik többször is kijöttek a térfelükről, bár a kaput nem veszélyeztették. A hajrára visszaesett az iram, gólszerzési lehetőség pedig már nem alakult ki egyik oldalon sem.

A hazaiak a bravúros pontszerzéssel együtt is kieső helyen állnak a tabellán, ám most már pontszámban utolérték az Újpestet.

Paksi FC–MOL Fehérvár FC 0-0

Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, melynek túlnyomó részében a mezőnyben folyt a harc a labdáért. Igazán komoly gólszerzési lehetőség egyik kapu előtt sem alakult ki, a hivatalos statisztika szerint a hazaiak négyszer, a vendégek pedig kétszer próbálkoztak kapura lövéssel.

Fordulás után sem változott jelentősen a meccs és a játék képe, pedig Kuttor Attila vezetőedző a szünetben hármas cserével igyekezett frissíteni a kövesdi együttesen. A vendégek sorra gyűjtötték a sárga lapos figyelmeztetéseket, miközben a játék lassításával, tördelésével próbálkoztak. Ez a hajrában megbosszulta magát, a DVTK ugyanis tizenegyeshez jutott – bár a szabálytalanságot lesállás előzte meg –, a 30. születésnapját pénteken ünneplő Iszlai pedig értékesítette a büntetőt, és ezzel el is döntötte a három pont sorsát.

Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)

Kisvárda Master Good–Újpest FC

A kisvárdai klub tájékoztatása szerint valamennyi jegyet értékesítették, amit a jelenlegi járványügyi korlátozások közepette áruba bocsátottak.

A találkozó elején a két 16-os közötti mezőnyjátékkal telt az idő, helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. Az ivószünet után viszont a Kisvárda magához ragadta a kezdeményezést, Banai több nagy védéssel akadályozta meg a hazai vezetést. A gólszerzéshez mégis az Újpest állt közelebb, a szünet előtti hajrában Novothny próbálkozását Dombó bravúrral  hárította, majd a kipattanóból Rácz a kapufát találta el.

A folytatásban a Kisvárda volt aktívabb, mezőnyfölényét pedig csak fokozta, hogy a szünetben csereként beállt Calcant alig tíz perc után kiállította a játékvezető.

Az emberelőnyt hamar gólra váltotta a hazai együttes.

A vezetés ellenére a Kisvárda nem vett vissza a tempóból, továbbra is irányította a játékot, az Újpest erejéből nemhogy egyenlítésre, de még helyzetekre sem futotta. A lila-fehérek végül csak a hatperces hosszabbításban tudták beszorítani ellenfelüket, a ráadásban Dombónak kétszer is nagyot kellett védenie, hogy csapata megtartsa minimális előnyét a lefújásig.

Kisvárda Master Good–Újpest FC 1-0 (0-0)

A forduló utolsó mérkőzését május 31-én, 21 órától a Puskás Akadémia a Ferencváros ellen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás