Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megéri profi FIFA-játékosnak lenni – ennyit lehet keresni

Megéri profi FIFA-játékosnak lenni – ennyit lehet keresni

Sport & Szabadidő

Megéri profi FIFA-játékosnak lenni – ennyit lehet keresni

Sport & Szabadidő

HZS - 2020.05.29. 20:20

A világ legjobban kereső FIFA-gamer egy évben több pénzt keres, mint egy angol másodosztályú labdarúgó.

Hogy valóban sportnak tekinthető-e az e-sport, arról megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint azért nem tartozik a klasszikus sport fogalmába, mert nincs szükség komoly fizikai igénybevételre.

Másképp fogalmazva: ez csak egy „játék”, valaki ül egy képernyő előtt és nyomogat egy kontrollert.

Nem szeretnénk állást foglalni az ügyben, az mindenestre biztos, ha valaki komolyan, professzionális szinten űzi az e-sportot, akkor bizony jól lehet vele keresni. Persze, ahhoz, hogy valaki profi legyen, napi 8-10 óra edzésre szüksége van. Úgy kell az életét alakítania, hogy mindent a választott „játékának” rendel alá.

Az Online Gambling most készített egy listát arról, hogy kik a legjobban kereső FIFA-játékosok a világon, s ezek a gamerek mennyit is keresnek. Nos, aki nem jártas az e-sport világában annak a pénzösszegek nagysága igen meglepő lehet. 

A legjobban kereső FIFA-gamer Donovan Hunt, ismertebb nevén TekKz. A 18 éves brit játékos évente (ha minden héten játszik mérkőzést) négy millió dollárt keres. Ez ugyan nem több mint Lionel Messi éves keresete, de bizony egy Brighton, egy Sheffield United vagy épp Norwich labdarúgó éves bérét túlszárnyalja. De a TOP 30-as lista utolsó helyezettje, Mino7x sem panaszkodhat a maga évi 468 ezer fontos összegével.

Szóval, megéri profi FIFA-gamernek lenni.

Borítókép: FELIX HÖRHAGER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE