promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megéri profi FIFA-játékosnak lenni – ennyit lehet keresni
Borítókép:  FELIX HÖRHAGER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világ legjobban kereső FIFA-gamer egy évben több pénzt keres, mint egy angol másodosztályú labdarúgó.

Hogy valóban sportnak tekinthető-e az e-sport, arról megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint azért nem tartozik a klasszikus sport fogalmába, mert nincs szükség komoly fizikai igénybevételre.

Másképp fogalmazva: ez csak egy „játék”, valaki ül egy képernyő előtt és nyomogat egy kontrollert.

Nem szeretnénk állást foglalni az ügyben, az mindenestre biztos, ha valaki komolyan, professzionális szinten űzi az e-sportot, akkor bizony jól lehet vele keresni. Persze, ahhoz, hogy valaki profi legyen, napi 8-10 óra edzésre szüksége van. Úgy kell az életét alakítania, hogy mindent a választott „játékának” rendel alá.

Az Online Gambling most készített egy listát arról, hogy kik a legjobban kereső FIFA-játékosok a világon, s ezek a gamerek mennyit is keresnek. Nos, aki nem jártas az e-sport világában annak a pénzösszegek nagysága igen meglepő lehet. 

A legjobban kereső FIFA-gamer Donovan Hunt, ismertebb nevén TekKz. A 18 éves brit játékos évente (ha minden héten játszik mérkőzést) négy millió dollárt keres. Ez ugyan nem több mint Lionel Messi éves keresete, de bizony egy Brighton, egy Sheffield United vagy épp Norwich labdarúgó éves bérét túlszárnyalja. De a TOP 30-as lista utolsó helyezettje, Mino7x sem panaszkodhat a maga évi 468 ezer fontos összegével.

Szóval, megéri profi FIFA-gamernek lenni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás