promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Címervita: fontos bejelentést tett az Újpest elnöke
Borítókép:  24.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már három éve zajlik a vita az újpesti címer-ügyben, most a klub tulajdonosa, Roderick Duchatelet fontos bejelentést tett.

2017 júliusában meglepő módon címert váltott az Újpest FC. A klub tulajdonosa, Roderick Duchatelet gazdasági érdekekre hivatkozva hozta meg döntését. A lilha-fehér klub szurkolói finoman szólva is felháborodtak. Az új címer pedig rögtön élcelődés tárgya lett: az ellendrukkerek szerint egy WC-ülőkéhez hasonlít a legjobban az új jelkép. A drukkerek ahogy csak tudtak, tiltakoztak a címerváltoztatás ellen.

Most, három évvel a címerváltást követően, a lila-fehér klub tulajdonosa, Roderick Duchatelet fontos bejelentést tett. A belga klubvezető Facebookon közzé tett videójában Őze Tibornak, az UTE klubigazgatójának üzenve elmondta:

„Mi készek vagyunk arra, hogy ismét a régi címert viseljük, de nem maga miatt. Ön nem kényszeríthet arra, hogy visszaváltoztassuk a címert. Ha megtesszük, az nem lesz másért, mint a szurkolókért, a klub történelméért és tradíciói miatt.”

De a belga tulajdonos odaszúrt az UTE-nek is. Mint mondta, az elmúlt nyolc évben az UTE a milliárdnyi támogatás ellenére sem tudott kinevelni egyetlen kiemelkedő labdarúgót sem.

Ahogy üzent a szurkolóknak is: 

„Amikor újra a régi címerben szerepelhetünk, töltsétek meg a stadiont és szurkoljatok hangosan, megmutatva, hogy milyen nagyszerű szurkilói vannak a klubnak”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás