promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebonthatják a világ egyik leghíresebb stadionját
Borítókép:  MIGUEL MEDINA / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az olasz örökségvédelmi szervezet állásfoglalása szerint a San Siro nem tekinthető a város épített kulturális örökség részének.

A világ egyik – ha nem a –, legismertebb stadionja, az 1926-ban épült San Siro, amelyen a két milánói klub, az AC Milan és az Inter Milan osztozkodik. Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy lebonják az ikonikus létesítményt. A fenn említett két patinás olasz együttes ugyanis előző évben kérvényezte, hogy egy új, 60 ezres stadion épülhessen a jelenlegi helyén.

Most pedig az olasz örökségvédelmi szervezet a BBC által is közölt állásfoglalása szerint jelentős lépés történt a megvalósulás felé.

A szervezet úgy véli, hogy a San Siro nem tekinthető a város épített kulturális öröksége részének, hiszen az eredeti épületből és az első bővítésből (1937) mára szinte alig maradt valami. Ez ugyan nem jelent automatikusan zöld utat:

a két klubnak szüksége van további hatósági hozzájárulásokra az építkezés megkezdéséhez.

Korábban már kiszivárgott az új San Siro látványterve. Ebből kiderül, hogy a tervezők ihletet merítettek a milánói dómból, illetve azt is megtudhattuk, hogy a stadion külső részét üveg borítja majd. 

Mindemellett a stadion környezete is megújul, hiszen a cél egy fenntartható, közösségi és zöld terület megalkotása.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás