Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Guminők „őrjöngtek” egy dél-koreai focimeccsen

Guminők „őrjöngtek” egy dél-koreai focimeccsen

Sport & Szabadidő

Guminők „őrjöngtek” egy dél-koreai focimeccsen

Sport & Szabadidő

HZS 15:15

Az FC Seoul–Gwangju FC dél-koreai focimérkőzésen guminők „buzdították” a játékosokat – természetesen betartva az előírt szociális távolságot.

Ha lassan is, de egyre több országban újraindul a futballélet. A hétvégén már láthattunk Bundesliga-mérkőzéseket, de zakatol a feröeri- és az izlandi-bajnokság is. Amellett, hogy a mérkőzéséket nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezik meg, a csapatoknak számos, szigorú szabályt kell betartaniuk. A cserék másfél méteres távolságot betartva ülhetnek egymástól, gólöröm esetében pedig nem lehet egymás nyakába ugrani.

Kétségkívül a legszokatlanabb a nézők hiánya, a kongó lelátók látványa. Igaz, mindezt lehet szemlélni úgyis, hogy adott egy újabb, megoldandó feladat. A dán első osztályban szereplő Arhus GF labdarúgó csapata virtuális szurkolókat állít a pálya szélére. Míg a Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach azt a megoldást találta ki, hogy virtuális jegyeket árul a meccseire, amelynek megvétele után a néző egy kartonbábú formájában lehet jelen a stadionban.  

Dél-Koreában is próbálkoznak kreatív ötletekkel, megvalósításokkal. Így történhetett meg, hogy FC Seoul–Gwangju FC mérkőzésen női, életnagyságú műanyag babák „buzdították” a játékosokat – természetesen betartva az előírt szociális távolságot  – olvasható a givemesporston. A megoldás nem aratott osztatlan sikert. Több helyi szurkoló is úgy vélte, hogy egyes, vágyfokozó kellékeket áruló boltok kirakataiban lehet látni ilyen babákat.

A hazai csapat vezetősége a mérkőzést követően bocsánatot kért. Mint mondták, valami szívet melengető dolgot szerettek volna tenni a mostani, nehéz időkben azzal, hogy ezzel a megoldással pótolják a szurkolók jelenlétét.

Borítókép: The Sun