promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Februárban még NFL-döntőt játszott, most a vírus ellen harcol
Borítókép:  TIMOTHY A. CLARY / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Laurent Duvernay-Tardif februárban még a Kansas City Chiefs színeiben NFL-döntőt játszott, most pedig, mint orvosi diplomával rendelkező kanadai állampolgár segít a járvány elleni harcban.

A koronavírus-járvány újraírta a hétköznapok szabályait. Vannak területek, ahol szinte teljesen leállt az élet, s, van, ahol a terhelés minden eddiginél nagyobb. Az egészségügy az utóbbi területbe tartozik, az egész világon kihívás elé van állítva. Szükség is van minden jellegű segítségre.

Jól tudja ezt Laurent Duvernay-Tardif is. A Kansas City Chiefs játékosa ez év februárjában játszott és nyert NFL-döntőt, míg most napjait azzal tölti, hogy a vírus ellen harcol. Ehhez egyébként meg is van a képesítése, hiszen 2018-ban Kanadában orvosi diplomát szerzett.

„Meredek belegondolni, hogy hetekkel ezelőtt még a sportvilág egyik legfontosabb eseményén léptem pályára. Persze, a Super Bowl-on pályára lépni teljesen más, mint amikor visszatérsz az egészségügybe egy járvány ideján. Amikor segítesz a betegeknek az orvosi és állampolgári kötelesség is egyben”

– fogalmazott Laurent Duvernay-Tardif a Sports Illustrated-nek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás