promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hosszú Katinka milliókkal segíti a koronavírus elleni küzdelmet
Borítókép:  Hosszú Katinka. Forrás: AFP/Manan Vatsyayana.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Akik megtehetik azok most segítő kezet nyújtanak a bajban lévőknek. Hosszú Katinka is így tett.

Egyre többen fognak össze és kisebb-nagyobb adományokkal segítik a magyar egészségügyet. A Hell Magyarország a miskolci kórházat támogatja, Kásás Tamás étterme pizzákat süt orvosoknak, ápolóknak. A Ferencvárosi Torna Club milliókat adományozott egy budapesti kórháznak, és Szalai Ádám, valamint a magyar labdarúgó-válogatott tagjai is forintmilliókkal segítik a járvány elleni harcot. Penyige vezetői pedig úgy döntöttek, hogy visszautalják a magyar államtól kapott támogatást, amit a labdarúgó-pályájuk rendbetételére fordíthattak volna.

A Semmelweis Egyetem Alapítványt dr. Szentágothai János és dr. Ribári Ottó 1992-ben alapította az egyetem oktató, gyógyító és kutató tevékenységének támogatására. Az alapítvány közhasznú tevékenységet folytat, közfeladatokat lát el az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, kutatás, nevelés és oktatás, képességfejlesztés, valamint ismeretterjesztés területén – írja az egyetem honlapja, a semmelweis.hu.

A portál megemlíti, hogy Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő 2 millió forintos adománnyal támogatja a Semmelweis Egyetem Alapítványt, amit az egyetem koronavírussal kapcsolatos kutatómunkára fordít.

A honlap szerint a Semmelweis Egyetem szakemberei a gyógyító munka mellett tudományos járványelemzéssel is foglalkoznak a mindennapok során. Jelen helyzetben pedig a kutatók és az érintett PHD-hallgatók

„folyamatosan figyelemmel kísérik a koronavírussal (SARS-CoV-2) kapcsolatos hazai és nemzetközi helyzetet, a kapcsolódó szakirodalmat, és különböző kutatóprojektek keretében gyűjtenek adatokat, hogy jobban megismerjék a vírus mechanizmusát, valamint tér- és időbeli kiterjedtségét”.

Hosszú Katinka pedig ezentúl a Rexona reklámjában is feltűnik:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás