promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy szenzációs focimeccs, amely beindíthatta az olasz koronavírus katasztrófát
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Akik ott voltak, soha nem felejtik el a végeredményt. És azok sem, akik nem voltak ott a meccsen.

A bergamói Atalanta fantasztikus mérkőzésen 4-1-re legyűrte a spanyol sztárklubot, a Valenciát, így pedig bejutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligája 2019-2020-as (2021-es?) szezonjában. Igen, ez a párharc már az első mérkőzésen eldőlt, a visszavágó már csak formalitás volt, egy nézőktől mentes összecsapáson. Az Atalanta amúgy ott is gólzáport rendezett.

És gondoljuk csak el, négyszer ugrott egymás nyakába a helyszínen lévő több tízezer ember, és valószínűleg már jócskán voltak köztük fertőzöttek is. 

Utóbb viszont már nem az eredmény, sokkal inkább a talákozóra aggatott kísérő jelzővel írta be magát a futballtörténelem krónikáiba:

sokak szerint ugyanis egy biológiai bomba volt a milánóban tető alá hozott meccs.

Olaszország ugyanis a koronavírus-járvány európai gócpontja, a meccset pedig 40 ezer ember részvételével rendezték meg. A bergamói polgármester, Giorgio Gori pedig az elmúlt napokban elmondta, hogy a vírus terjedése a meccs utáni napokban kezdett rohamosan felgyorsulni.

A bergamói klub soha nem látott magasságokba került a továbbjutással, a város pedig soha nem látott katasztrófális állapotba került az elmúlt hónapokban, ehhez pedig nagyban hozzájárulhatott a történelmi mérkőzés is.

(via Diario AS)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás