promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi, Ronaldo, Federer: így adakoznak a sportolók a járvány alatt
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színészekhez most már egyre több sportoló is csatlakozik.

A világsztárok nem ülnek ölbe tett kézzel, hiába vannak karanténban. Legutóbb Arnold Schwarzenegger nyitotta ki a pénztárcáját, és ajánlott fel egymillió dollárt egy egészségügyi dolgozókat támogató alapítványnak.

A sportolóknak is egyre inkább megjön az adakozó kedve, de hát van is miből. Múltkor cikkünkben ki is tértünk arra, hogy a France Football számításai szerint Lionel Messi vezeti a listát 141 millió dolláros fizetéssel, a legjobban kereső edzők között pedig ott van Pep Guardiola, aki szintén pénzt ajánl fel a járvány megfékezésére.

  • Messi kivételesen nem utazott haza, mint a többi sportoló. Ezzel sem akart kockáztatni, így a klubja otthonában, Barcelonában vészelik át a járványt. Ettől még gondolt az argentinokra, mivel egy ottani, és egy barcelonai kórházat is támogatott összesen 1 millió euróval.
  • Cristiano Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes már megkezdte korábban az adakozást: 200 ezer orvosi köpenyt és 50 ezer maszkot vásárolt a portugál kórházaknak. Most közösen folytatták a jótékonykodást, és 1 millió euró értékben két lisszaboni és egy portói kórházat szereltek fel 35 ággyal, valamint gépeket is vásároltak az intenzív osztálynak.
  • Manchester City menedzsere, Pep Guardiola szintén saját otthonát segíti, mivel Spanyolországban sem túl fényes a helyzet. Az edző egy barcelonai kórháznak ajánlott fel szintén 1 millió eurót.
  • A teniszvilág is megállt, Roger Federer jelenleg Svájcban tartózkodik a feleségével és a gyerekeivel. Ők 1 millió svájci frankot osztanak szét azok között, akik a koronavírus miatt rászorulnak.
  • A Bayern München futballistája, Robert Lewandowski és felesége szintén 1 millió eurót ajánlottak fel a védekezésre, ahogy csapattársai, Joshua Kimmich és Leon Goretzka is összedobtak 1 millió eurót egy alapítvány számára.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás