promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi, Ronaldo és Neymar keres a legjobban a focisták között
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Cristiano Ronaldo a koronavírus elleni harcba is beszállt.

A toplista sorrendje is ugyanez a France Football magazine szerint. A kiadvány a becsült bruttó fizetéseket vizsgálta, és ezeket hozzákapcsolták azokhoz a bónuszokhoz, amit a játékosok megkerestek.

Ennek eredményeként a Barcelona sztárját, Lionel Messit hozták ki győztesnek, 131 millió euróval. Dollárban ez 141 millió dollárt jelent, de hát hazai valutába átszámítva ennél is pikánsabb:

45 milliárd forint.

Az argentin után jön a nagy vetélytársa, Cristiano Ronaldo 118 millió euróval. A Juventus sztárja pont nem olyan rég szállt be teljes erőbedobással a koronavírus elleni küzdelembe. Az ötszörös aranylabdás labdarúgó ügynöke, Jorge Mendes már vásárolt 200 ezer orvosi köpenyt, amit felajánlott a portugál kórházaknak a globális járvány elleni harcra. Az aranylabdás is hasonlóra készült, valamint pénzt is akar küldeni az egészségügynek, hogy fenntartható legyen a küzdelem.

Ronaldót Neymar követi a listán, 95 millió eurós fizetéssel. A brazil 2017-ben költözött Franciaországba Barcelonából világrekord átigazolási-díjért. A dobogóra már nem fért fel Gareth Bale, de hát a Real Madrid játékosa jócskán le van maradva a többiektől a maga 38,7 millió eurójával.

A legjobban fizetett edzők élvonalában nincsen ott Jürgen Klopp, aki csodát tett a Liverpoollal. Az élen az Atlético Madrid argentin mestere, Diego Simeone van 40,5 millió euróval. Őt az olasz Antonio Conte (Internazionale) 30, valamint a spanyol Josep Guardiola (Manchester City) 27,5 millió euróval követi.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás