Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Komoly fizetéscsökkentés jöhet a Barcelonánál

Komoly fizetéscsökkentés jöhet a Barcelonánál

Sport & Szabadidő

Komoly fizetéscsökkentés jöhet a Barcelonánál

Sport & Szabadidő

HZS - 2020.03.25. 20:20

A Barcelona vezetősége megvizsgálta annak lehetőségét, hogy a futballcsapat játékosainak fizetését hetven százalékkal csökkentse. A labdarúgók megértően fogadták a híreket.

A koronavírus-járvány miatt teljesen leállt az európai élfutball, ennek pedig hatása van a bérekre is. A Barcelona vezetősége megvizsgálta annak lehetőségét, hogy akár hetven százalékos fizetéscsökkentést léptessen érvénybe a járvány idejáre. A játékosok megértik a klub döntését, igaz, fontos hozzátenni: hivatalos lépés még nem történt az ügyben – írja a Guardian.

Amenyiben hivatalos döntés születik az ügyben, akkor az nemcsak a futballistákra vonatkozna, hanem minden női és férfi sportolóra, aki a katalán klub kötelékéhez tartozik. Beleértve az U19-es kosár-, futsal- és kézilabacsapatot is. De a szakmai stábokat ugyanúgy érintené a lépés.

A Barcelona ezidáig az első, spanyol elsőosztályú klub, amely gondolkodik a bércsökkentés bevezetésén. De nagyon valószínű, minél tovább tart a járvány, s ezzel együtt a korlátozó intézkedések,

annál több klubnál kell elgondolkodni a „drasztikusnak” tűnő lépésen.

Jelenleg az a biztos, hogy a spanyol kormány döntése értelmében a kijárási tilalom április 11-ig tart.

Borítókép: LLUIS GENE / AFP

Legolvasottabb hírek