Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Főszerepben Gera Zoltán: tíz éve verte a Fulham a Juventust – videó

Főszerepben Gera Zoltán: tíz éve verte a Fulham a Juventust – videó

Sport & Szabadidő

Főszerepben Gera Zoltán: tíz éve verte a Fulham a Juventust – videó

Sport & Szabadidő

HZS 18:02

Napra pontosan tíz évvel ezelőtt történt, hogy a Fulham az UEFA-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, hazai pályán 4-1-re verte a Juventust. Gera Zoltán két gólt szerzett a találkozón.

Vannak, akik számára élő, eleven emlék. Vannak, akiknek halványan dereng valami, míg mások meg sem születtek akkor, amikor Gera Zoltán, a korábbi magyar válogtott játékos pályafutása csúcsán volt. 

A Ferencváros játékos 2004-ben került ki Angliába, ahol tíz évet futballozott. Két periódust töltött a West Bromwich Albionnál (2004-2008, illetve 2011-2014 között), illetve játszott a Fulham csapatánál is 2008-tól 2011-ig. Játékoskarriejének valószínűleg legszebb időszaka volt ez, de hogy a legkiemelkedőbb az biztos. Az angol csapattal ugyanis a 2009/2010-es UEFA-kupa szezonban egészen a döntőig meneteltek.

A magyar játékos pedig ennek a menetelésnek kiemeledő szereplője volt. Egyebek között azon a Fulham–Juventus mérkőzésen, amely ma (március 18-án) napra pontosan tíz éves. A Roy Hodgson által irányított Fulham a második számú európai kupasorozat nyolcaddöntőjében a Juventus-szal találkozott. Az első mérkőzés 3-1-es olasz győzelmet hozott, majd jött a visszavágó és Gera Zoltán. A középpályás két gólt szerzett a végül 4-1-re megnyert mérkőzésen. Egy kis múltidézés:

Borítókép: GLYN KIRK / AFP