Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elhalasztották a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőjét

Elhalasztották a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőjét

Sport & Szabadidő

Elhalasztották a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőjét

Sport & Szabadidő

TK 15:36

Az IHF 2020 júniusát jelölte meg a selejtező lehetséges időpontjaként, ekkor kerülhet sor a női és a férfi kvalifikációra is – olvasható a Magyar Kézilabda Szövetség honlapján.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elhalasztotta a 2020. március 20-22. közötti időpontra kiírt női olimpiai selejtezőket, így nem kerül sor ebben az időpontban Győrött sem a kvalifikációs tornára, amelyen a magyar mellett az orosz, a szerb és a kazah válogatott venne részt.

A Magyar Kézilabda Szövetség folyamatosan egyeztet az IHF-fel, és amennyiben a járványügyi helyzet és a jogszabályok megengedik, későbbi, júniusi időpontban mindenképpen szeretné megrendezni az ötkarikás selejtezőt.

„Nagyon sajnáljuk, ugyanakkor megértjük a Nemzetközi Kézilabda Szövetség döntését. Nagyon reméljük, hogy egy későbbi időpontban sorra kerül a torna, és természetesen jelezzük az IHF-nek, hogy készen állunk a rendezésre, ha a körülmények lehetővé teszik. Az egyéb magyarországi eseményekkel kapcsolatban folyamatosan figyeljük a híreket, egyeztetünk és gyűjtjük az információkat, ha szükséges, további döntéseket is fogunk hozni, hiszen a legfontosabb a sportolók egészsége”

– mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. 

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP.