promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hivatalosan is törölték a Forma-1 Ausztrál Nagydíjat
Borítókép:  Duda Bairros
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hivatalossá vált a pletyka, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) törölte a Forma-1 idénnyitó versenyét a koronavírus miatt.

A koronavírus sorra dönti be a kulturális életet és a sporteseményeket. Rengeteg bajnokság vonul pihenőre, és már a 2020-as Eb megrendezése is veszélybe került.

Nincs ez máshogy a Forma-1-ben sem, ahol innentől hivatalossá vált, hogy nem rendezik meg a Forma-1 Ausztrál Nagydíjat. Sokáig ment a hezitálás, és már bele is akartak kezdeni a szabadedzésbe a csapatok, azonban pár órával előtte megérkezett a bejelentés. A nézők közül sokan kiakadtak, de hát tudják, hogy az egész világban ez megy.

A McLaren csapata már amúgy is visszalépett az első hétvégétől, mivel az egyik alkalmazottjuk tesztje pozitív lett a koronavírusra. Ekkor már elkezdték pedzegetni, hogy az egész melbourne-i versenyhétvégének annyi lehet.

„Miután megtudtuk, hogy a McLaren egyik csapattagjának pozitív lett a koronavírus tesztje, és a csapat lemondta a hétvégét, az FIA és az F1 megbeszélést tartott a többi kilenc csapat vezetőjével csütörtök este. A csapatok többsége úgy látta, hogy nem kellene megrendezni a versenyt. Ezek után az FIA és az F1 az Ausztrál Nagydíj szervezőinek (AGPC) támogatásával arra a döntésre jutott, hogy törli az Ausztrál Nagydíj valamennyi F1-es programját."

- áll a hivatalos közleményben.

A kilátogató szurkolók természetesen teljes kártérítést kapnak.

Az F1 vezetősége egyelőre még nem adott ki hivatalos álláspontot azzal kapcsolatban, hogy végül hol veszi kezdetét az idei szezon, azonban számítani kell a csúszással.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás