promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Neymar még igen, a Liverpool már nem lehet BL-győztes – videó
Borítókép:  a gólt ünneplő Atlético Madrid játékosai. Forrás: AFP/Paul Ellis.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A koronavírus árnyékában rendeztek két BL-nyolcaddöntő visszagót, amelyen pályára lépett a Liverpool és az Atlético Madrid, valamint a Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund.

Kedden vette kezdetét a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőinek visszavágója.

Tombol a koronavírus, az egészségügyi világszervezet már világjárvánnyá nyilvánította a betegséget. Így a Liverpool – Atlético Madrid mérkőzését megelőzően a két csapat német, illetve argentin vezetőedzője szokatlan módon köszöntötte egymást.

A spanyol csapat a Diego Simeone-éra alatt a biztos védekezésre építi taktikáját. Ez most sem volt másképp, hiszen a madridiak 1-0-ás előnnyel várhatták az összecsapást. Ám meglepő módon Diego Costa előtt adódott az első lehetőség, amit nem tudott kihasználni. Ezután minden visszatért az eredeti kerékvágásba, hiszen a Liverpool labdát birtokolt, és nekiállt helyzeteket kialakítani, ám Jan Oblak eszén nem tudtak túljárni a hazaiak. Egészen a 43. percig, amikor is Georgino Wijnaldum földre fejelt labdája a kapuban landolt. A mérkőzés addigi képét tekintve kevesen fogadtak volna a madridiakra, Simeonenak és csapatának jól jött a szünet.

A második félidő ugyanúgy folytatódott, ahogy az első befejeződött. A Liverpool elképesztő fölényben játszott, míg Simeone idegesen járkált föl s alá a számára kijelölt területen. Aztán az 56. percben hozott egy döntést, és a lecserélését nehezen viselő Diego Costa helyett beállt Marcos Llorente, és mintha ez a változtatás életet lehet volna a madridiak támadójátékába. Fel-fel bukkantak az ellenfelük kapuja előtt, ám továbbra is liverpooli dominancia jellemezte a találkozót. Az utolsó pillanatokban még Saúl gólt fejelt, ám ezt lesről tette, így jöhetett a hosszabbítás.

Ahol szinte azonnal védenie kellett Oblaknak, ám a következő helyzetben már tehetetlen volt, hiszen Roberto Firmino először kapufára fejelte a labdát, ami visszapattant hozzá, és a brazilnak már csak az üres kapuba kellett továbbítania a lasztit – eldőlt, hogy tizenegyeseket nem fognak lőni a játékosok. Tombolt a liverpooli közönség, ám szinte postafordultával jött a hidegzuhany: Adrián kapus rossz helyre passzolta a labdát, amivel kiugratták – a második félidő elején becserélt – Marcos Llorentét, aki egy igazítás után szépített, és már továbbjutásra állt csapata. A spanyol játékos pedig a hosszabbítás első félidejének zárásaként megduplázta góljai számát.

Az utolsó tizenöt percben mindent megpróbált a Liverpool, ám a hitüket vesztett játékosoknak már csak arra maradt energiájuk, hogy kapjanak még egyet az Atlético Madridtól. A gólt – a szinté csereként beálló – Álvaro Morata lőtte, a gólpasszt nem mellékesen Marcos Llorente adta.

A BL-címvédő hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett, így 3-2-s összessítéssel kiesett.

Paris Saint-Germain – Borussia Dortmund

A koronavírus a francia fővárosban is éreztette hatását, így a csapatok üres lelátók előtt léptek pályára. Ám ez nem akadályozta meg Neymarékat, hogy köszöntsék a jelen nem lévő drukkereiket.

A mérkőzést 2-1-es előnnyel kezdte a Borussia, ennek megfelelően a németek védekezésre rendezkedtek be, és gyors kontráikkal operáltak. Nem véletlen, hogy az első helyzet Erling Haaland előtt adódott, ám a fiatal csatár éppen csak lemaradt a centerzésről. Majd nem sokkal később újra helyzetbe került a norvég óriás, ám a lövésre lendülő lábát megelőzte egy védő, aki fel tudott szabadítani.

A PSG pedig kihasználta azt, hogy a Dortmund nem tudott vezetést szerezni, és az első valamire való lehetőséget Neymar ki is használta.

Az Opta szerint a brazil támadó 28. BL-meccsén lépett pályára hazai pályán, ezalatt rúgott 26 gólt, és kiosztott 12 gólpasszt.

A kapott gól a vendégeket még erősebb teljesítményre sarkallta, ám Thorgan Hazard lövését védte Keylor Navas. Már mindenki elkönyvelte az 1-0-ás vezetést, amikor jött egy dortmundi hiba, és Bernat kettő gólosra növelte a különbséget.

A második félidő arról marad emlékezetes, hogy Neymar szokásától eltérően egészen sokat védekezett, valamint Angel Di Maria összeszedte azt a sárga lapot, amit nem kellett volna. Az argentin kihagyja a negyeddöntőt, hiszen összesítésben 3-2-vel a Paris Saint-Germain jutott tovább.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás