promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen mélyen még nem volt Mourinho
Borítókép:  HENDRIK SCHMIDT / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Edzői pályafutása során még sosem volt még José Mourinhónak hat mérkőzéses nyeretlen szériája – egészen mostanáig.

Egy hosszas és részletes elemzést érne meg a portugál edző, José Mourinho pályafutása. Egy azonban bizonyos az a fajta futballszemlélet és vezetési stílus (már, ahogy játkosait kezeli) idejétmúlt. Ezt bizonyítja, hogy a szakember a Manchester Unitednél és a Tottenhamnél is bizony elmaradt, elmarad a kívánt, elvárt eredményektől. Jelenlegi együttese, a Tottenham a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében rúgott gól nélkül, 0:4-es összessítéssel esett ki az RB Leipziggel szemben. A felek oda és visszavágóját látva reális eredmény született.

Jól jelzi, hogy milyen mélyen is van Mourinho pályafutása, hogy menedzseri pályafutása során (minden sorozatot figyelembe véve eddig 935 mérkőzésen irányított) sosem volt még hat mérkőzéses nyeretlen szériája – egészen mostanáig. Ráadásul a portugál tréner az elmúlt hat Bajnokok Ligája idény során három alkalommal is kiesett aktuális csapatával a legjobb tizenhat között:

  • Chelsea 2014-15 (vs. PSG) 3-3
  • Man Utd 2017-18 (vs. Sevilla) 1-2
  • Spurs 2019-20 (vs. Leipzig) 0-4

A mostani kupabúcsú után Mourinho egyébként arról beszélt, hogy csapata jelenleg nem versenyképes, csupán labdarúgók egy csoportja, akik játékra alkalmas állapotban vannak, és belőlük próbáltak meg csapatot alkotni. 

„Ez olyan volt, mintha az összes lipcsei cserejátékos az én csapatomban játszott volna ma” 

– tette hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás