Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Koronavírus: már zártkapus meccsek se lesznek Olaszországban

Koronavírus: már zártkapus meccsek se lesznek Olaszországban

Sport & Szabadidő

Koronavírus: már zártkapus meccsek se lesznek Olaszországban

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter - 2020.03.10. 09:12

Természetesen nem csak a futballt érinti, hanem minden sporteseményt felfüggesztenek.

Hétvégén az összes Serie A mérkőzést zártkapuk mögött rendezték meg, még a Juventus – Inter rangadót is. Cristiano Ronaldo itt még poénkodott egy sort, mivel lepacsizott a drukkerekkel, akik közül természetesen senki sem volt ott.

Tegnap még arról számoltunk be, hogy a mozik is megpróbálnak valahogy kinyitni, mivel olyan szabályozást készülnek bevezetni, hogy két mozilátogató között három széknyi távolság legyen. Az egyméteres korlátozás nyilvános eseményekre és csoportos összejövetelekre is érvényes lenne, de hát felesleges erről beszélni, ha innentől semmilyen nyilvános esemény nem lesz Olaszországban. Giuseppe Conte miniszterelnök hétfőn bejelentette: az egész országot úgy fogják lezárni, mint a járvány egyik gócpontjának tartott északolasz Lombardia tartományt.

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) úgy döntött, hogy minden sportesemény megrendezését felfüggeszti április 3-ig. Ha javulna a helyzet, ezt természetesen visszavonhatják, de nem úgy néz ki, hogy fog. Most azzal kell számolni, hogy a mozik is előre örültek, mert jelenleg ki se nyithatnak, még a háromszékes szabállyal sem. Az orvosok kaotikus állapotokról számolnak be a kórházakban, ahol egyre több a beteg: hétfő estig 9127 fertőzöttet regisztráltak, a halálos áldozatok száma pedig már meghaladta a 450-et a BBC szerint. Annyira pörög a vírus, hogy ezt jelenleg nem lehet pontos számokkal követni.

Azt tudni kell, hogy a nemzetközi kupameccsekre nem vonatkozik a korlátozás, tehát a Bajnokok Ligájában a Juventus és az Atalanta, valamint az Európa-ligában érdekelt Inter és az AS Roma is lejátssza a mérkőzéseit. Annyi biztos, hogy már PSG – Dortmund összecsapást is zártkapusra tervezik.  

A legtöbb nézőt mozgató Seria A 26 meccs után vonul pihenőre (vannak elmaradt mérkőzések is). Ha most mondanák ki a győztest, akkor az a Juventus lenne 63 ponttal. Egyelőre nem tudni, hogyan akarják pótolni az elmaradt 12 fordulót. A második világháború óta nem töröltek bajnokságot, de valami megoldást biztosan találnak az olaszok, miképp tudnak pontot tenni a végére.

Borítókép: Vincenzo PINTO / AFP