promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírus: valahogy kinyitnák az olaszországi mozikat
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Érdekes ötlettel álltak elő az olaszok, hogy ne maradjanak le a filmekről.

Vasárnap este jelentették be az olaszok, hogy 133 újabb halálos áldozatot regisztráltak 24 óra alatt a koronavírus miatt, ezzel 366-ra emelkedett a teljes szám. A fertőzöttek száma már 7142-nél jár, szóval nem túl rózsás a helyzet. Mindig elmondom, hogy ezek a számok a cikkünk megírásakor éltek, állandóan változnak, főleg Olaszországban, ahol eléggé kiborult a bili. Sok országban csak felesleges pánik van, mint mondjuk Ausztráliában, ahol a többség teljesen megőrült.

Az olaszoknak az étel és a foci a mindenük, utóbbit már félig elvették tőlük, mert folyamatosak a zártkapus mérkőzések, de a meccseket legalább megtartják, szóval a tévében tudják követni. A filmes premiereket azonban nem lehet a televízióban leadni, ha csak nem valami streamingszolgáltatónál vannak a jogok, szóval a mozik szeretnének valahogy kinyitni, mert nagy bukás lesz nekik ez az egész.

Akik utálják a moziban, ha ül mellettük valaki, vagy nem szeretnek harcolni a karfáért, azoknak a lépés nagyon is tetszene. Azt találták ki, hogy két mozilátogató között három széknyi távolság legyen, tehát még a barátnőddel, vagy a legjobb barátoddal sem ülhetnétek egymás mellett, akinek valószínűleg már rég átadtátok a koronavírust, ha fertőzöttek vagytok. Ezzel még egyeztetnek a minisztériummal, de hát érdekes lenne ezt szűrni. Szóval mindenkit elkezdenek ellenőrizni, hogy házastársak-e például?

A filmszínházak így persze nem tudnak sok nézőt fogadni, de legalább nem is kell bezárniuk. Az egyméteres távolsági korlátozás nyilvános eseményekre és csoportos összejövetelekre is érvényes. Igazából pont erre voltam kíváncsi, mert ha a mozi előtt beállnak az emberek a büfénél a sorba egymás hegyén-hátán, akkor teljesen mindegy, hogy a moziban mennyi helyet hagynak ki egymás mellett és mögött a nézők.

A mostani premiereket próbálják eltolni, A láthatatlan embert meg például be sem mutatták. A Mission: Impossible 7 is csúszhat az olaszországi helyzet miatt, mivel el se tudták kezdeni a forgatást. Eddig csak a Universal és az MGM döntött úgy, hogy eltolják a 25-ik James Bond film, a Nincs idő meghalni premierjét. A többiek még kivárnak, de kiderül, hogy meddig. Lehet inkább elkönyvelik a bevételkiesést, csak ne kelljen tologatni a premiert. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás